ABYB'den Ülkü Ocakları'na Ziyaret

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve yönetimi, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül 'e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve yönetimi, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül ‘e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, “Ülkü Ocakları nasıl bir yer sorusu, Ülkücü Hareket’e yabancı olanlar için merak edilmektedir. Ülkücüler ve teşkilatları (Ülkü Ocakları) için akla mantığa sığmayan iddialar da halk arasında kol gezmekte, Ülkücü Hareket’e düşman kesimler tarafından olabildiğince iftiralar atılmaktadır. Oysaki Ülkü Ocakları haftanın 7 günü de açıktır, Perşembeyi Cuma’ya bağlayan geceler Kur’an-ı Kerim okunur, Ülkü Ocakları’na ilk defa gidecek olanlar istedikleri zaman gidebilirler. Kimse neden geldiğini sormaz, gelen kişiyi strese sokmaz. 
Ocağa ilk defa gelen kişinin kapıda üstü aranabilir. Üstünde kesici alet veyahut silah bulunursa yetkili kişi tarafından alınır, Ocak’tan çıkarken sahibine geri teslim edilir.
Her Ülkü Ocağında Mescid bulunmaktadır. İsteyen abdest alıp namazını kılabilir.
Ocak’ta sohbet ederken ezan vakti gelirse ve Ocağa yakın Cami yoksa, Ocak’ta bulunanlarla Ocağın mescidinde Ocağın hocası imamlığında cemaat şeklinde vaktin namazı kılınır.
Ocak’ta küfürlü ve argo kelimeler kullanmak, tespih, anahtar v.b. sallamak, sakız çiğnemek, eşofmanla gelmek, küpe takarak gelmek veya saçlara jole ile değişik şekiller vermek, (erkekler için) hiyararşik olarak kendinden büyüğe saygısızlık göstermek, kesinlikle yasaktır.
Ülkü Ocakları siyaset yeri değildir. O yüzden genelde İdeolojik konular (Türk-İslam Ülküsü, İlay-ı Kelimetullah Davası, Türk Cihan Hakimiyeti) konuşulur.
Haftanın belirlenen günlerinde genç ülkücülere Dini, ideolojik ve gündem konularını içeren seminerler verilir.
Öğrencilerin başarısız olduğu dersler için özel öğretmen tutulup belirlenen gün özel ders verilir. Bu kadar güzel şeyler yapılırken ,Ülkü Ocaklarına asılsız saldırıları esefle kınadığımı belirtmek isterim. Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül’ü Malatya’da yıllardır tanırız. Tabandan yetişip, Ülkü Ocaklarının hemen hemen her departmanında hizmet veren, davası için gecesini gündüzüne katan çalışkan, dürüst bir başkanımız. Turgay Başksnımızın gelişi ile birlikte ocak’ta hem güvenirlik hemde projeler ile gündeme oturmuştur. Turgay Şengünül Başkanın gelişi ile birlikte, gençlere bir güven geldiğini görmekteyiz. Akabinde eğitim seminerleri takdire şayandır. Bundan sonraki süreçte hem başkanımıza hemde ülkü ocaklarında görev yapan tüm başkanlara başarılar diliyoruz.” Dedi.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ ABYB Derneğine bağlı yayın kuruluşlarını yakinen takip etmekteyiz. Hakikaten şeffaf, dürüst, doğru habercilik yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden bu yana özellikle genç ülkücülerimize seminerler ve çeşitli spor aktiviteleri ile onların yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Bu süreçte Malatya Basını hep yanımızda oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ demiştir. Bizde bu düştür ile her daim basınımızın yanında olmaya gayret gösterdik.ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt hanımefendinin Ülkü Ocakları için söylediği özlü sözler içinde ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme