50 yıllık ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor.

92 Yıllık Tüp Geçitler Yenilendi

Kolay ve hızlı inşaat olanağını sağlayan bir yöntem olan çok plakalı körüğe çelik yapı sistemleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Malatya Hasırcılar ve Hatunsuyu mevkiinde başarıyla tatbik edilerek hizmete sunuldu.

Hasırcılar mevkiinde gidiş ve geliş olmak üzere çiftli tüp geçiş; Hatunsuyu mevkiinde de tekli tüp geçiş olarak imalatı yapılan çok plakalı körüğe çelik yapıların resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Malatya’da yapımı gerçekleştirilerek hizmete sunulan toplam 133 adet projeyle birlikte yapıldı.

Hasırcılar mevkiinde toplamda 92 tonluk, Hatunsuyu mevkiinde ise toplamda 153 tonluk bir imalatı içeren çok plakalı körüğe çelik yapı sistemi toplamda 6 gün gibi kısa bir sürede yapılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Hemzemin geçiş olarak tabir edilen, demiryollarının 1930’larda yaptığı geçitler mevcut araçların geçişi için yeterli değildi. Yenilenen tüp geçiş olarak imalatı yapılan çok plakalı körüğe çelik yapı sistemleri bölgenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor.

Bakmadan Geçme