Seyahat süresinin 35 dakika kısaldığına dikkati çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, seyahat süresinin 35 dakika kısaldığına dikkati çekti.

Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan Malatya-Hekimhan 16. Bölge Hududu Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete sunuldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yatırımların Türkiye’nin dört bir yanında bir bir hizmete girmeye devam ettiğini vurgulayarak, tarım, ticaret ve sanayi merkezlerinden Malatya’nın Hekimhan Yolu ile bir yatırıma daha kavuştuğunu söyledi. Karaismailoğlu, “Malatya’yı Sivas’a bağlayan kuzey–güney aksında tek yol olarak hizmet veren 108 km’lik mevcut Malatya-Hekimhan Yolu, 104,3 kilometre uzunluğunda yeniden projelendirildi. 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı bölünmüş yol haline getirildi. Engebeli arazi yapısında tesis edilen yol güzergahında toplam 6 bin 163 metre uzunluğunda 8 adet tünel, 2 bin 398 metre uzunluğunda 14 adet köprü inşa edildi” değerlendirmesinde bulundu.

Kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunulduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, “Proje ile yol mevcut güzergaha göre 3.7 kilometre kısalacak. Seyahat süresi ise yaklaşık 35 dakika azalacak” dedi.

Bakmadan Geçme