M. Said Yalçın

Ne Günlere Kaldık..?

M. Said Yalçın

31 Mart Yerel seçimleri çok şükür kazasız belasız atlattık. En azından Malatya’da her kesim sağduyusu ile alnımızın akıyla tertemiz bir şekilde bitti.
31 mart seçimlerinde Malatya’da aslında en çok üzerinde konuşulması gereken birisi var ise buda Ali Karakuş olmalı. Kısıtlı bütçesi ile bir seçim ofisi açamadan, son 1 haftasını hastanede geçirmesine rağmen aldığı oy oranı ile yıllar sonra Battalgazi’de CHP’nin varlığını hissettirdi. 5 encümen üyesi yolladı CHP Battalgazi’ye. Kapı kapı dolaşıp, her kesimin elini sıktı Ali Karakuş.  Halen hastanede yatan Ali Karakuş başkana Mevla’m acil şifalar versin. O hakikaten gönüllere girmeyi başarmış bir isimdir.
Şimdi gelelim mevcut hükümetin adaylarına ve milletvekillerine. Yüzde 20’lik bir kayıp varken, başta Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’ın övünerek açıklama yapması ne yalan söyleyeyim bizleri fevkalade şaşırtmış durumda. Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamalar hakikaten çömez vekil edasıyla talihsiz açıklama olduğu düşüncesindeyiz. Keza AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahvecininde seçim öncesi yapmış olduğu  açıklama hayretler içerisinde bıraktı bizleri. Bir an düşünmedik değil, acaba bizler uzayda mı yaşıyoruz diye.. Kahveci ne demişti, “ Yüzde 85 ile geliyoruz”. Osman Güder 2019 seçimlerinde almış olduğu yüzde 72 oy oranı Türkiye’de rekor kırmıştı . Keza Selahattin Başkan yüzde 68’lik oy oranı ile ilk beşlerde yer almıştı. 
Seçim öncesi adaylar belirlenme süresinde Basın Konteynırlarına ziyaretler gerçekleştiren AK Parti adayları il ve ilçe teşkilatlarına sitem etmiştim ofiste. Cumhur ittifakı Malatya’da zarar görüyor ve buna önlem alınmadığı sürece Malatya’da bitireceksiniz şeklinde tepkilerim olmuştu. Nihayetinde önlem son 10 gün içerisinde akılları başlarına gelerek gerçekleştirdiler. Ne  yaptılar en azından Öznur Çalık gibi bir ismi sahaya sürdüler. Kim ne derse desin Öznur Çalık bu dönemde Malatya’da var olmalıydı.. Eleştirmişimdir Öznur Çalık’ı ama nihayetinde mevcut 4 milletvekilinin yerine tek Öznur hanımın olması bana göre yeterliydi. Sonuç daha güzel olurdu. Türkiye’de 5’nci il olmuşuz ya, bununla gurur duyan vekiller ve başkanlar aslında  gurur duyacaklarına şapkayı çıkartıp masaya koysunlar iyi bir düşünceye dalsınlar derim..
Cumhur İttifakına neden zarar verildi 31 Aralık seçimlerinde. Kısaca bunu da ele alalım. AK Parti İl Başkanı başda olmak üzere 3 milletvekili ile birlikte Ankara’da karargah kuruldu. Bu kin neydi, bu nefret neydi, tabiki Selahattin Gürkan’ın isminin adaylık sürecinde yok olmasıydı. Son güne kadar AK Parti il teşkilatı Sami Er derken, bizlerin araştırması Selahattin Gürkan diyordu. Nihayetinde Abdurrahman Babacan’ın talihsiz bir basın bülteni aslında her şeyi daha net bir şekilde ortaya koyuyordu. Gelen mail 19.01.2024 tarihinde şu şekildeydi;  
“Malatya siyasetinde uzun yıllardır devam eden siyasi çekişmeye artık birinin dur demesi gerekiyordu. Bu çekişmelerin sonucunda kaybeden yine Malatya halkıydı…. Göreve geldiği günden beri Malatya halkının sorunlarını gündeme getiren ve çözüm yolları üreten BABACAN vekil, bugün ATO Kongre Merkezinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında aday olarak açıklanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami ER için genel merkezde yoğun mesai harcadı.
 
Gördüğümüz kadarıyla halk da Sami ER’e olumlu bakıyor, değişiklik olması gerektiğini ve siyasi çekişmenin bittiğini ifade ediyor.
Dün akşam saatlerinde BABACAN vekil sosyal medya üzerinden hayırlı olsun paylaşımı yaptı.
 
Yapılan paylaşım şu şekildeydi:
Bugün Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda, şehir ve insan odaklı bir anlayışla güzel bir başlangıç yapmak için aday tanıtım toplantısındaydık.
 
Malatya için doğru isim olduğuna inandığımız ve bildiğimiz Sami Er Beyefendi şehrimize hayırlı olsun...
 
Eğitim geçmişi: Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Şehir Planlamacılığı Programı (kentsel dönüşüm) yüksek lisansı...
 
Profesyonel kariyeri: 3 yıl çok başarılı bir Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği dönemi, 5 yıl TOKİ Başkan Yardımcılığı, 4 yıl Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve iki dönemde toplam 8 yıl Fatih Belediye Başkan Yardımcılığından oluşan harika bir kariyer.
 
Profesyonel ekibiyle geliyor ve Malatya'ya tam da ihtiyacı olduğu zamanda büyük katkılar sunacak bir isim...
 
Zaten süreç içerisinde bütün Malatya bunu yaşayarak görecek.
 
Her zaman söylüyoruz: bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız inşallah.
 
Bu noktada, geçmişteki tüm siyasilerimizin; milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın sürece desteği çok önemli. Ve onların desteğini muhakkak alacağız. Malatya bir ve beraber olacak...
 
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, bütün teşkilatımıza ve süreç boyunca emeği geçen herkese teşekkürler...
 
Hayırlı olsun, hayırlar getirsin...”
Akabinde adaylık belirleme son gününde AK Parti İl Başkanlığındaki basına gelen mail ise evlere şenlikti. Sami Er adayımızıdr denildi. Görseller gönderildi. 1 saat geçti aradan AK Parti Malatya İl Başkanlığından bir mesaj gelerek, Sami Er ile olan paylaşımların kaldırılması yönündeydi. 
Bizler Malatya’da aday adaylık sürecinde de belirttiğimiz ve mutlak mevcut belediye başkanlarının kalması yönündeydi. Bunu her platformda dile getirdim. Öylede olması gerekiyordu ama genel başkanlığın takdiridir diyip, her yiğidin bir yoğurt yiyişi var mantalitesi ile sustuk olayları izlemeye başladık.
Şahsım ne Sami Er düşmanıdır, Ne İlhan Geçit ne de Bayram Taşkın. Malatya’da cumhur ittifakına gönül veren seçmenlerinin aklıyla oynanmasının sonuçlarıdır aslında. Nihayetinde aday adaylık sürecinde hem Battalgazi’de hem de Yeşilyurt’ta 16 ve 17 aday varken adaylık başvurusu yapmayan isimlerin aday olmasının da olumsuz faktörleri de bulunmakta. 
Tüm bu olumsuzlukları bir kenara bırakıp, artık Malatya’nın ayağa kalkması için Belediye Başkanlarımızın var gücü ile sahada ve vatandaşların esnafların yanında olması gerekmektedir. Bu zorlu süreç bizleri epey bir hırpalayacak olsa da, ‘Memleket Sevdası’ her şeyin önündedir deyip, tüm başkanlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz. Umarım memleketimiz hafızası ve kimliği ile tekrar hayata geçirilir. Ben bu memleketin ayağa kalkmasının 7 seneyi bulacağına kanaat getirdim. İnşallah bu tezim çürütülür… Selam ve dua…
 

Yazarın Diğer Yazıları