Uygarlık Tehdit Altındadır !

MİMARLAR ODASI DÜNYA MİMARLIK GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Dünya Mimarlık Günü bu yıl, 2 Ekim 2017 tarihinde “İklim Değişikliği için Harekete Geç” teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) üyesi yüzden fazla ülkede bir milyondan fazla mimar tarafından kutlanacak. Mimarlar Odası bu çerçevede, tüm birimleri ve elli bini aşkın üyesi ile Dünya Mimarlık Günü ile başlayan hafta ve Ekim ayı boyunca “Mimarlık Haftası Etkinlikleri” gerçekleştirecektir.

Tüm dünyada uygarlığın geleceği; iklim değişikliği, çevre sorunları, savaş ve çatışma, sömürü, açlık, yoksulluk, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi nedenlerle tehdit altındadır. Buna karşın ülkeler gerekli tedbirleri almakta yükümlülüklerini yerine getirmemektedirler.

Dünyada başta Ortadoğu halkları ve çeşitli yerlerindeki mazlum toplumlar savaşla, terörizmle yerlerinden edilmektedir.Yüz binlerce insan,sığınmacı olarak yaşamaya zorlanmaktadır.Kıyımın en üst seviyeye çıkmış olduğu dünyamızda bu gidişata dur demesi gereken Birleşmiş milletler   ise sessizliğini korumaktadır.Bu bağlamda biz Mimarlar Odası olarak sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkının korunması için mücadelemizin devam edeceğini bildirerek insan hak ve hürriyeti konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere mesleki deneyim, birikim ve bilgimizi kullanmaya kararlı olduğumuzu vurguluyoruz. Dünyamızın, bölgemizin, ülkemizin, kentlerimizin ve yaşama hakkımızın tehdit altında olduğu bu zorlu dönemde meslektaşlarımızın ve toplumumuzun Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyoruz.

 

TMMOB MİMARLAR  ODASI MALATYA ŞUBESİ

Bakmadan Geçme