Turgut Özal Tıp Merkezinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Yapıldı

'Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi İş Sağlığı Ve Güvenliği Biriminin (İSG)Eylül ve Ekim aylarında dörder oturum olarak planlanan eğitimin ilk ayağı TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Hastane Müdürü Ahmet Sönmez,İnönü Üniversitesi İSG Koordinatörü Murat Arpa, Türk Sağlık Sen Malatya şube başkanıŞinasi Yıldırım, başkan yardımcısı Mehmet Köse, Sağlık Sen Malatya şube başkanı Mehmet Bingöl ile yönetim kurulu üyeleri ve hastane çalışanlarının yoğunkatılımıyla 25-27. 09. 2017 tarihlerinde tamamlandı.

            Program çerçevesinde TÖTM Göğüs Cerrahi kliniği öğretim üyesi İSG Birimi sorumlu işyeri hekimi Doç. Dr.Hakkı Ulutaş’tan bilgi verdi.Doç.Dr.Ulutaş, işyerimizde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması,mevcut sağlık ve güvenlik şartlarımızın iyileştirilmesi için başhekimliğimizin desteğiyle 5 işyeri hekimi,6 diğer sağlık personeli,12 iş güvenliği uzmanı ile beraber görev yaptıklarını ifade etti.

            Verdikleri İSG hizmetlerinin bir parçası olan eğitimlerin önemine değindi.Eğitim planı doğrultusunda ilk aşamada Yard. Doç. Dr. Adil Başkıran ile birlikte;

* Meslek hastalıklarının sebepleri

* Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması,

konularında eğitim verdiklerini, ikinci aşamada Doç. Dr Yüksel Toplu, Dr. Abdullah KeyfoKama,Dr. Ömer Uçur beylerin sunumuyla;

         * Biyolojik ve psiko sosyal risk etmenleri

         * İlk yardım, konularında eğitim planladıklarını belirtti. Ayrıca katılımcılara eğitim sonunda sertifika verileceği bilgisini paylaştı.

            Büyük özveri ile işlerini yapan  çalışanlarının kendileri için değerli ve kıymetli olduklarını, hastane yönetimininde desteğiyle birim olarak çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak, bilgilerini geliştirmek ve alınabilecek kurumsal ve bireysel önlemler tartışıldı. Meslek hastalıklarından, iş kazalarından korunmak, iş yerinden ve çalışma koşullarından kaynaklanan herhangi bir zarara uğramalarını engellemek için yapabileceklerinin en iyisini yapacaklarını ifade etti.

            Çalışan katılımının yüksek olmasının kendilerini ileriye dönük umutlandırdığını belirten Doç.Dr. Ulutaş; bu programın düzenlenmesinde her türlü desteği esirgemeyen TÖTM başhekimi Sayın Hakan Parlakpınarve hastane müdürü Ahmet Sönmez beylere, koordinatörümüz Murat Arpa’ya, İSG Birimi çalışanlarına,katılımlarıyla bizi destekleyen sendika başkan ve üyelerine son olarak hastanemizin değerli çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme