'Hiç Kimsenin Dolma kalemindeki mürekkebe varlığımızı borçlu değiliz.'

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, seçim çalışmaları kapsamında Hülya Kaya ile Güne Bakış Er Tv ekranlarına konuk oldu.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, seçim çalışmaları kapsamında Hülya Kaya ile Güne Bakış Er Tv ekranlarına konuk oldu.
Battalgazi Belediyesi için tüm projelerin hazır olduğunu dile getirerek, bir yerlere mesaj göndererek, “Hiç Kimsenin Dolma kalemindeki mürekkebe varlığımızı borçlu değiliz.” Şeklinde tepki gösterdi.

Bir partinin adayının Orduzu mahallesinde mahalle toplantısındaki konuşmalarına da sert tepki veren Karakuş, “ Projelerinizden bahsedin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatleriyle vatandaşlarımızın zihinlerini kurcalamayın. Bu seçim yerel seçimler. Cumhurbaşkanlığı seçimi değil.” Dedi.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Karakuş ,”Siyasetin yoğun temposunda işlerimde fazla zorlanmıyorum. 2 yıldır sahadayım TDP Malatya İl Başkanlığını yürüttüğüm süre içerinde Battalgazi için hedeflerim vardı. O günden bugüne seçim çalışmalarımı yürütüyorum. ”ifadelerini kullandı.
Deprem hepimize inanılmaz derin yaralar açtı tedavisi zor bir yara şeklinde üzüntülerini dile getiren Karakuş, “ Biz depremde burada yaşadık. İlkini ev de yaşadık. İkincisini kapalı çarşı üstünde. Sonrasında Selahattin Gürkan Başkan Valiliğe girelim dedi ama güvenli olmaması için ben girmedim. Akpınar meydanında biraz dolaştım. Matim iş merkezinde ikinci depremi yaşadık. Sağa kaçtık sola kaçtık binalar üstümüze gelmeye başladı. Asfalt dalga dalga olmuştu hatta bir aile yol ortasından çıkamadı o aileye yardımcı oldum. Ben kıyameti yaşadığımızı hissettim . Her taraf toz duman binalar üstümüze yıkıldı. Malatya olarak fazla vefat yok ama çok fazla hasar bıraktı acılar bıraktı.” Dedi.
Battalgazi’de ticaret bitmiş durumda diyen CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Karakuş,” Malumunuz Malatya’da yüzde 60 ‘lık ticari kısmı Battalgazi tarafında. Malatya Ticaretini öncelikle ayağa kaldırmak için canla başla çalışacağız. İnsanların bir kere güvensizlik problemini ortadan kaldırmak için projelerimiz hazır. Biz alt yapısı üst yapısı mimari yönden yerinde dönüşümüne kadar   her yönü ile projelerimizi üretiyoruz. Şu anda kazanmış gibi çalışıyoruz. Biz Battalgazi belediyesini proje belediyesi yapacağız. Biz Tarım Köylerinden Tarım ve Hayvancılığa önem vereceğiz. Yeni bir başkanlık birimi açılacak Tarım ve Hayvan birimi başkanlığı. Bizim Battalgazi için 52 projemiz hazır. Biz diyoruz ki Tarım Köyleri oluşturacağız. Birlikte üretim yapacağız. Sektörel komiteler ve yerinde gelişim, altyapı ve yeniden inşa, yeşil enerji ve çevre dostu, gençlik eğitim merkezleri şeklinde bir çok projemiz hazır durumda. Bu şehrin kadim geçmişi, yetişmiş insan gücü en büyük sermayemizdir. Emin olun ki benim en büyük sermayem bu şehrin güzel insanları olacaktır. Amacımız belediye tarihi boyunca şehrimizde belirli bir seviyeye getirilen çıtayı zirveye taşımaktır.31Mart’tan sonra Battalgazi’de değişim yaşanacağını belirtmek istiyorum. Mahalli idareler seçimleri ile ilgili Battalgazi İlçemizde  seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Ziyaretlerimizde gördüğümüz yoğun ilgiden çok memnunuz. İnsan odaklı, Üretim ve istihdam odaklı çalışkan ve üretken bir bölge yapacağız.”şeklinde konuştu.
Siyasette Malatya’nın en zor bölgesi Battalgazi olduğuna dikkat çeken Karakuş,” Battalgazi siyasi açıdan AK Parti’nin yüzde 72 oy almış bir bölge. Kolay olmayacak. İnsanlarımızın daha muhafazakar ve katı görüşleri değişmeyen bir bölgedeyim. Ben neden burada aday oldum çünkü kendime güvendim. Bugüne kadar hep sağ partide görev aldım. Battalgazi’nin yıllardır savunduğu siyasi düşünceyi bende savunuyordum. Battalgazi bölgesinin temel dinamiklerini bildiğim için insanlara dilimizin döndüğü kadar planlarımızdan projelerimizden bahsettik. İnsanlarımız diyor ki; aynı partiden aday değilsin işyerlerimiz yardımlarımız gelmez paketler gelmez diyorlar. Biz bunlarla uğraşmaktayız. 
Biz aslında adaylarla yarışmıyoruz biz hükümetle yarışmaktayız. Mevcut iktidarın mevcut Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarışıyoruz. Bakıyorum adayları konuştuğunda topluma biz şu projeyi sunacağız diyemiyorlar.  Orduzu’da mahalle toplantısında mevcut aday Cumhurbaşkanın vaatleri ile gündeme gelmekte. Bize yapacaklarından bahsedin diyoruz ama malesef projeleri yok. Buradaki yarışın Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını söylüyoruz. CHP’ye karşı bir tavır var. İnsanları ayrıştırmadan insanlara yardımcı olabilecek bir birliktelik oluştu .Akabinde Aday olmamdaki tek sebep siyasi ahlak çökmüş olması. CHP’de bana kimse namaz kılma, oruç tutma demedi. Bu ayrımcılığı yapmadılar. Her zaman saygı duydular. Bizlerde CHP’de daha rahat bir belediyecilik anlayışı sunacağımızı vatandaşlarımıza anlattık. Bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Bunu kırdık nasıl kırdık aynı aşirette aynı kültürde olmamızdan ben Mansur aşiretinden bir bireyim. Bizim akrabalık bağlarımız dostluk ilişkilerimizden bunların üzerinden dinletebiliyoruz. “ dedi.
Battalgazi 210 bin seçmeni olan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Karakuş, “Türkiye’de 42 ilden daha büyük bir ilçe. Bu açıdan baktığımızda bu algıların kırılmaması çok acı bir gerçek. Bu aslında ana muhalefet parti sininde suçu. Ana muhalefetin temel amacı toplumda yaşanan sıkıntıları daha sert bir dille eleştirmek, hükümetin yanlışlıklarını eleştirmektir. Battalgazi bölgesinde 5 aydır geziyorum. Çoğu mahallede diyorlar ki CHP adaylarını görmedik. Yani eksiklik her iki tarafta mevcut. Biz Projelerimizi oluştururken sizin de önerileriniz ve katkılarınızla projelerimizi yürütmek istiyoruz. Gençlerimizi kültür eğitim ve spora yönlendireceğiz. Bunun için yeni sahalar yapacağız. Dolayısıyla bizim geleceğimiz ve en büyük yatırımımız çocuklarımız ve gençlerimiz. Büyük Atatürk'ün emanet ettiği gençler hepimiz bizler ondan aldığımız bayrağı daha iyi bir nesil yetiştirmek için kültür sanat ve eğitim anlamında eşitliği sağlayacağız. Her zaman söz verdik, yapmaya çalıştık. Kadınlarımıza gençlerimize ve engelli kardeşlerimize her zaman pozitif ayrımcılık yapacağız. Şehit ve gazi ailelerimiz her zaman başımızın tacıdır. Hayır diyemeyeceğimiz gruplar bunlar. “ 
Biz diyoruz ki teyzelerimiz üzülmesin 4-12 yaş arası kreşler  yapacağız. Ve çocuklarını biz yetiştireceğiz. 2-3 çocuğu ile ortada kalmış bayanlarımıza mutlaka elinden tutacağız. Elinden tutacağız derken misal veriyorum, hükümetin vaatleri gibi değil ben sosyal yardımı atıyorum, bin kişilik sosyal yardımı 8 bine çıkardım gibi övünmek değil. Sen zaten benim bin kişilik gariban insanımızı 8 bine çıkarmışsın bu övünülecek bir şey değil. Biz diyoruz ki kreşlerimizde senin çocuklarına bakacağız ve yetiştireceğiz sen şerefinle onurunla yaşa diyeceğiz şeklinde konuşan Ali Karakuş,” Çiftçilerimize diyeceğiz ki sizin 4 -5 dönümlük arazinizinde traktör almanıza gerek yok çünkü israf hem bireyin hem de ülke ekonomisine zarar hem de bireyin kesesine zarar. O aldığı 300 400 bin liralık aldığı ekipmanı yılda 48 saat kullanmayacak. Biz bunlara öncelikle var olan ekipmanları organize edip, o araçları kiralayıp dışardaki  maliyetine iş yapmış olacak. Atıl durumda kalmasına engel olacağız ekonomiye katacağız hem de ekipman sahibinin makinaları atıl kalmayacak.” İfadelerine yer verdi.
Battalgazi bölgesinde bulunan hazine arazilerin hepsini tarıma ayıracağız diyen Karakuş,” Kimseye peşkeş etmeyeceğiz. Biz bunları kimsenin rant kapısı olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz ekip biçeceğiz belediye olarak ve getirip maliyetine çiftçisine esnafına sunacağız. Tohum fide desteğini mutlaka vereceğiz. Biz bunları yaptığımızda tarım ve hayvancılık nefes almış olacak.
Toprak Mahsulleri Ofisinin uyguladığı bir model var bende destekliyorum, geniş arazilere ekip biçtiğinizde tahmini bir Fiat biçiyorlar ve yüzde altmışını faizsiz kredi vererek desteklemekte. Biz bunu geniş arazisi olmayanlara da yapacağız. Belediye olarak destek olacağız. Ben daha öncesinde kırmızı et birliğinden genel sekreterlik  yaptım. Tarım ve Hayvancılıkta 8 yıl çalıştım ve tecrübeliyim. “ dedi. 
Karakuş, “Bizim sulama ile ilgili projemiz hazır. Malatya Battalgazi’de bulunan kaynak sularımızın poşettik çukurlarına aktarılmak yerine biz onları alttan bir kanal oluşturup hepsini bir araya getirip hatunsuyu orduzu ve hanımın çiftliğinde sulama suyu olarak kullanacağız dedik. Biz  bunların hepsini toplayacağız ve sulama suyunda kullanacağız. Barajlarda yeşil enerji dedik o projede güneş panel sistemini kurup vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmeyeceğiz. İnsanlara kalıcı somut şeyler yapacağız.”
Malatya siyasetinde yeni dinamiklikler ve yeni değişimler olacak diyen Karakuş, “ Bunun herkes farkında. Bahsetmiş olduğunuz o eski davalar o eski gruplaşmalara ve sadakatler yok. Hiçbir partide yok. Mevcut CHP adaylarına baktığımızda her kesimden farklı renkler var. Ben siyasetten aldığım tecrübe ile yaklaşık 2 aydır konteynırlarda vatandaşlarımız ile bire bir gezdim ve görüştüm. Hatta gezilerimde bir ablamız şaşırdı, de diki muhtarlarımız geliyor da başkan adaylarını kapımızda hiç görmedik. Ben farklı bir siyaset yürüttüm . Ben halkın içinden geldim . Ben gezdiğim zaman seçim çalışmalarıma 5 kişiden fazla yanıma insan almadım. Vatandaş kalabalıktan rahatsız olmakta. İnsanların aslında bizden beklediği gittiğinde bir muhatap bulması, gittiğinde kapıların yüzüne çarpılmaması, geldiğinde derdini dinleyip rahatlıkla çıkması. İnsanların beklediği şefkat sevgi, merhamet . Asil olan vatandaştır. Seçeceğiniz insanları gidip kapısında kölelik edeceğinize, size gelip size kölelik yapacak insanları şeçinki sizin de kıymetiniz olsun. İnsanlara doğru yaklaşabilirsek, insanlara kendimizi ifade edebilirsek, insanlarımız da bazı kalıplaşmış duygulardan uzaklaşırsa Battalgazi’miz ve malatyamız daha farklı olacaktır. “ şeklinde konuştu.
Vatandaş bizi seçtiğinde kanunlar gereğince imar konusunda vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olacağız diyen Karakuş,” 3 gündür hastanedeyim ve bugün bu programı izinli olarak doktorumdan geldim. Yoğun tempo ve Ramazan ayı olması münasebetiyle vücut yorgun düştü. Son iki gün her ne kadar hastanede ol samda kadın kollarımızı sahada. Gençlerimizi destekleyeceğiz eğitim alanları oluşturacağız. Gençlerimiz için ferah ortamları ve cafeler gibi gençlerimize sahip çıkacağız. Battalgazi’yi festivaller ilçesi yapacağız. Ve nihayetinde cazibe merkezi yapacağız. Kardeş belediyecilik anlaşmamız seçildiğimiz günün hemen arkasında gerçekleştireceğiz. Malatya kahve projemiz var. Emeklilerimiz için düşündüğümüz kent lokantaları ve kahveleri yapacağız . Yaşlılarımız bizim baştacımızdır. Maliyetine gidip yemek ve çaylarını rahatlıkla içebilecekler.” Dedi.
 CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş son olarak, “Hiç Kimsenin Dolma kalemindeki mürekkebe varlığımızı borçlu değiliz.” Şeklinde sert tepkilerini dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme