• Haberler
  • Eğitim
  • YÖK'ten İran Uyruklu Öğrencilere Ücret Ödemesinde Esneklik

YÖK'ten İran Uyruklu Öğrencilere Ücret Ödemesinde Esneklik

İnternet ve iletişim altyapısındaki sorunlar nedeniyle öğrenim ücretlerini zamanında yatıramayan İranlı öğrenciler için bahar dönemi içinde ödeme ve taksitlendirme imkânı tanındı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İran uyruklu öğrencilerin internet ve iletişim altyapısındaki sorunlar nedeniyle öğrenim ücretlerini süresi içinde ödeyememeleri üzerine açıklama yaptı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, söz konusu öğrencilerin aileleriyle sağlıklı iletişim kuramadıkları ve yurt dışından para transferi gerçekleştiremedikleri için ödeme sorunları yaşandığı belirtildi.

2547 sayılı Kanun’un 46’ncı maddesi gereğince, öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretlerinin ilgili dönem başlarında ödenmesi gerektiği, ödemeyenlerin kayıt yaptıramayacağı ifade edildi. Ancak, YÖK, İran uyruklu öğrencilerin öğrenim ücretlerini süresi içinde ödeyememelerinin, kendi iradeleri dışında gelişen teknik ve iletişim sorunlarından kaynaklandığını değerlendirdi.

Bu nedenle, İran uyruklu öğrencilere öğrenim ücretlerini bahar dönemi içinde ödeme imkanı tanınması ve taksitlendirme dahil makul süre verilmesi konusunda yükseköğretim kurumlarına gerekli bilginin iletildiği bildirildi. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme