Yıldız ve Teşkilat üyeleri Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz'ı ziyaret ettiler.

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ve Teşkilat üyeleri Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz'ı ziyaret ettiler.

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ve Teşkilat üyeleri Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz’ı ziyaret ettiler.
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek özellikle son zamanlarda ki zamlardan şikâyetçi oldu.
Başkan Solmaz “Üretici fiyatları ile satıcılar arasında fiyat farkının çok yüksek olmasından dolayı çiftçiler mağdur. Gübre, yem ve akaryakıt fiyatlarındaki fahiş zamlar çiftçiliği neredeyse durma noktasına getirdi” dedi.
İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ise “Çiftçi her yönden maalesef baskı altında. Gübre fiyatları, Yem fiyatları ve akaryakıt fiyatları çiftçiyi yok olmaya götürüyor. Ülkemiz yer altı ve yer üstü zenginliklerini kullanamıyor. Dışa bağımlı bir hale getirildik. Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası gördük ki üretim her şeyin önünde geliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk  "Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkânlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız." der ama gelinen noktada çiftçi icralık, çiftçi perme perişan. İYİlerin iktidarında Köylü tekrar Milletin efendisi olacak ve üretecek. Onlar ürettikçe Türkiye bölgede söz sahibi olacak” dedi.
Başkan Yıldız, 23 - 26 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 27. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin Konser yerini eleştirerek “Yeşilyurt İlçemizle özdeşleşen dalbastı kirazımızın tanıtımında önemli bir yere sahip olan festivallerin içi boşaltılmış Yeşilyurt (Çırmıktı) ve üretici festival dışında tutulmuştur. İYİ Parti iktidarında kiraz festivali yine ilçe ile bütünleşerek geleneksel haline mutlaka döndürülecektir.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme