'Yıkılan camilerimizi de cem evlerimizi de yapacağız''

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, güçlü bir destekle birlikte herkesin Malatya'sını yeniden inşa, imar ve ihya edeceklerini söyledi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olan Tüfenkci, Yazıhan ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“135 BİN AĞIR, ORTA VE ACİL YIKILMASI GEREKEN BİNAMIZ VAR”

Tüfenkci, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, ana gündem maddelerinin ‘deprem’ olduğunu ifade ederek, “Yıkılan şehrimizi, binalarımızı, pazarlarımızı ve kültürel yapılarımızı tekrar ayağa kaldırmanın çalışmalarını yapıyoruz. Malatya’da 135 bin ağır, orta ve acil yıkılması gereken binamız var. 135 bin bağımsız bölümümüz kullanılamaz halde. Malatya’nın üçte biri gitti.17 bin esnafın dükkanı yıkılmış, ağır veya acil yıkılacak durumda. 17 bin esnafımıza da acil dükkan yapmamız lazım. Bunu da hak kaybına uğratmadan yapmalıyız” dedi.

 

“AMACIMIZ HERKESİN MALATYA’SI OLSUN”

Malatya’yı yeniden imar, inşa ve ihya etmek için destek istediklerini dile getiren Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şehrimizi kimseyi ötekileştirmeden, herkesin Malatya’sını oluşturma noktasında gayret göstereceğimize söz veriyoruz. Bununda temellerini attık. Yeni Malatya’yı inşa etmeye çalışıyoruz. Buradaki amacımızda herkesin Malatya’sı olsun. Geçmişi tamamen silmeden, kültürünü yaşatarak yapalım. Yıkılan camilerimizi de cem evlerimizi de yapacağız. Kimsenin mağdur olmaması içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları var.”

 

“MALATYA’YI AYAĞA KALDIRMAK İÇİN GÜÇLÜ BİR DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Tüfenkci, Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında 14 Mayıs seçimlerinde verilecek olan desteğin önemli olduğunu kaydederek, “14 Mayıs’ta verilecek olan güçlü destek bizim için çok önemli. Binlerce ev ve işyerimiz yıkıldı. Ticaretin dönmesi için çarşılarımızı hızlı bir şekilde inşa etmemiz lazım. Güçlü bir şekilde Malatya’mızı ayağa kaldırmalıyız. Bunun için 14 Mayıs’ta güçlü bir desteğe ihtiyacımız var” dedi.

 

“14 MAYIS SEÇİMLERİ MEMLEKET MESELESİDİR”

“Türkiye ile olan hesaplarını kapatmayanlar 14 Mayıs’ı bir fırsat biliyorlar” diyen Tüfenkci, “Burada birlik ve beraberliğimizi bozmadan, ülkemizin teröre karşı gelmiş olduğu noktayı da göz önüne aldığımızda meselenin memleket meselesi olduğunu biliyoruz. Daha önce kim nereye, hangi partiye oy verirse versin bu seçimleri memleket meselesi ve Malatya’nın ayağa kalkması noktası olarak görüp ona göre tercih yapmalıyız. Bizler dün olduğu gibi bugünde sizlerin yanındayız” ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme