Yeşilyurt Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantılarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Temmuz Ayı 1.Birleşim Toplantısını gerçekleştiren

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Temmuz Ayı 1.Birleşim Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemde ki komisyon raporlarını ve teklifleri karar bağladı.
Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından 01 Haziran 2022 Tarihli Haziran Ayı Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali ve Kurban Bayramıyla ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Pandemi süreci nedeniyle iki yıldır düzenleyemediğimiz festivalimizi bu yıl dev konserler, açılışlar, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler, ödül törenleri ve farklı aktivitelerle büyük bir coşku altında gerçekleştirdik. Her günü ayrı bir renk ve heyecana sahne olan festivalimize katkı sunan herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramına ise bir kez daha erişmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.  Bayram dostluğu, sevgiyi ve geleceği paylaşmaktır. Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı paylaşmaktır. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz bir bayram temenni ediyorum.  Kurban Bayramını ilçemizde en iyi şekilde değerlendirmek için Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi 7/24 hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. Bayrama erişmemiz vesilesiyle, başta Yeşilyurt’lu hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek günlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt İlçesinin Kendirli, Samanköy, Suluköy, Topraktepe, Tepeköy, Bindal ve Cihadiye (Özal) Mahallelerini kapsayan ve belirlenen sokaklara doğalgaz alt yapısının götürülmesine dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifini onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Teftiş Kurulu Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin güncellenmesine dair Hukuk ve İhtisas Komisyonu Raporunu görüştükten sonra kabul etti.
Gündemdeki imar maddelerinden Tecde-Çilesiz Mahalleleri 9. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilat talebi, Karakavak Mahallesi 23. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilat talebi, Dilek Mahallesi 18. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Tadilatı talebi, Fatih Mahallesi 173 ada 5 nolu parselde İmar Plan Tadilatı talebi ile Karakavak –Tecde Mahallelerinde Yapılan Revizyon İmar Planları ile ilgili Yeşilyurt Belediye Meclisinin 06/10/2020 tarih ve 259 sayılı kararının güncellenmesi dair talebi ise onaylandı. 
Gündemdeki sekiz maddenin ertelenmesine, yedi maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verdikten sonra Temmuz Ayı Toplantılarının 1.Birleşimini tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi,  Temmuz Ayı 2.Birleşim Toplantısını 07 Temmuz 2022 Perşembe Günü saat 10:00’da gerçekleştirecek.
 

Bakmadan Geçme