Yeşilkaynak Mahallesinin İmamı ve Müezzini aynı gün vefat etti

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yeşilkaynak Camii'nde yaklaşık 50 yıl görev yapan İmam Battal Keleş ile Fahri Müezzin Hafız Polat Alpaslan

Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet eden İmam Battal Keleş (78) ile Hafız Polat Alpaslan (73), aynı mahallede hem komşu hem de mahallelerindeki Yeşilkaynak Camii’inde görev yapıyorlardı. Merhum İmam Battal Keleş (78) ile Hafız Polat Alpaslan (73) yaşında ahirete intikal ettiler.

Yeşilkaynak Camii'nde yaklaşık 45-50 yıl İmamlık yapan  Battal Keleş ve Hafız Polat Alpaslan camii cemaati ve mahalle sakinleri tarafından sevilen iki inançlı insandı.Camii cemaati ve mahalle sakinleri Battal Hoca ve Hafız Polat Alpaslan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Battal Hoca ve Hafız Polat Alpaslan, mahalle çocuklarına ve sakinlerine Kur'an-ı Kerim dersleri vermiş.
Hafız Polat Alpaslan, genç yaşta gözlerini kaybetmiş ve kendini hep hayır işlerine adamış ve hayatını Kur'an-ı Kerim okuyarak, Kuran-ı Kerim dersleri vererek geçirmiştir.

Mahalle Sakinleri iki değeri kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Her iki değerin aynı gün hastalanıp, aynı gün vefat etmeleri, aynı gün defin edilmeleri ise, yetiştirdikleri talebelerini üzüntüye boğdu.

Bakmadan Geçme