Yerli üretim ilk tank TSK'ya teslim ediliyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesini ziyaretinde savunma sanayiindeki faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesini ziyaretinde savunma sanayiindeki faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, teşviki ve desteği ile yerli ve millî savunma sanayide çok önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Bakan Akar, “Savunma sanayi önemi haiz. Kahraman personelimizin tarihi şan ve şerefle dolu ancak alet işler el övünür. Gerekli teçhizatı vermezsek sonuç ne olacak? Burada yerli ve millî savunma sanayisinin önemi ortaya çıkıyor. Geçmişte parasını verip alamadığımız ürünleri hatırlayın. Geçmişte piyade tüfeklerimizin patenti bile yabancılara aitti. Şimdi kendi üretimimiz tüm hafif silahlarımız, helikopterlerimiz, İHA/SİHA/TİHA’larımız var. Bunları yapıyor ihraç ediyoruz. Gemiyi tasarlıyoruz, inşa ediyor ve ihraç ediyoruz. İnşallah yakın zamanda tankımızı da yapacak Kızılelma’yı da uçuracağız.”

 

Savunma sanayideki ilerlemenin devam edeceğini vurgulayan Bakan Akar, “Önümüzdeki hafta içinde inşallah Cumhurbaşkanımız yerli üretim ilk tankımızı da Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edecek. Onun çalışması devam ediyor.” dedi.

 

TCG Anadolu’nun da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini hatırlatan Bakan Akar, gemiyi Türk mühendisliğinin, işçiliğinin, müteşebbisinin, Türk Deniz Kuvvetlerinin ve Türkiye’nin büyük bir başarısı, iftihar ve gurur tablosu olarak nitelendirdi.

 

TCG Anadolu’nun barış ve kriz dönemlerinde ayrı görevlerinin olacağını, olası insani yardım harekâtı ile afet ve acil durum faaliyetlerinde görevlendirileceğini belirten Bakan Akar, “Yerli ve millî imkânlarla üretilen TCG Anadolu büyük bir gurur vesilesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gururu vatandaşlarımızın da görmesine yönelik talimatı üzerine TCG Anadolu’yu 17-23 Nisan tarihlerinde halkımızın ziyaretine açtık. Ziyarete açılmasının ilk gününde dün 8 bin 900 kişi gemiyi ziyaret etti. Büyük bir ilgi, teveccüh oldu.” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme