Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada karşımıza çıkan bazı videolar, aslında birilerinin gazetecilik kisvesi altında nasıl seviyesiz bir tutum sergilediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kendini gazeteci zanneden, ama aslında ne gazetecilik ahlâkından ne de toplumsal değerlerden nasibini almış bu zevat, siyasilerin paylaşımlarını alay konusu ederek kendince takipçi toplamaya çalışıyor.
Buradan açıkça soruyorum: Senin çapın Milliyetçi Hareket Partisi’ni eleştirmeye yeter mi?
Milliyetçi Hareket Partisi, 9 Şubat 1969’da Alparslan Türkeş’in önderliğinde kuruldu. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir davanın temsilcisidir. Bu hareket, Türkiye’nin birliği ve dirliği için var olmuş, bu milletin olmazsa olmazıdır. Senin gibi ne idüğü belirsiz kişilerin ekran başında kıs kıs gülüp dalga geçmesiyle ne bu parti küçülür ne de bu dava yıpranır.
Ama unutma! MHP’yi ve onun Malatya İl Başkanını eleştirmek, sosyal medya trolleriyle alay konusu yapmak senin haddine değildir. Çapın kadar konuşacaksın! Çünkü bilmelisin ki, bu davaya gönül vermiş milyonlar var. O milyonlar senin seviyesiz videolarınla sarsılacak değil.
Gazetecilik dediğin şey, hakaret etmek, küçümsemek, toplumun değerleriyle alay etmek değildir. Gazetecilik, doğruyu yazmak, halkı bilgilendirmektir. Ama senin yaptığın gazetecilik değil, ucuz şovmenliktir.
Malatya’da oturup da bu memleketin öz değerleriyle, milliyetçi camianın onurlu duruşuyla alay etmeye kalkıyorsan, kusura bakma ama önce bir aynaya bakacaksın. Çünkü senin çapın belli. Ve o çap MHP’yi tartmaya yetmez.
Biraz edep yahu!