Van'dan Malatya'ya giden ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Vali Ozan Balcı başkanlığında Van'dan Malatya'ya giden ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Vali Ozan Balcı başkanlığında Van’dan Malatya’ya giden ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Özlem Tekin Alkan

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Malatya’ya koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Vali Ozan Balcı’nın çalışmaları takdir topluyor.

Depremzedelerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözen Van Valiliği Malatya’da altyapı, üst yapı, barınma, eğitim, yeme, içme, giyim, enkaz kaldırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DEPREMZEDE KADINLARA EL EMEĞİ GÖZ NURU

Bahçesaray ilçesindeki kadınların ilmek ilmek dokudukları el yapımın patik ve çoraplar, Van Valiliği koordinasyonundaki Beydağı Konteyner Kentteki kadınlara ulaştırıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde depremden etkilenen Malatyalı kadınlara el yapımı patik ve çorap hediye edildi.

ENKAZLAR HIZLA KALDIRILIYOR

Malatya’da depremin izlerinin silinmesi için enkaz kaldırma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Van Valiliği “Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilimizin diğer kamu kurumlarına ait ekskavatör, kepçe ve kamyon gibi 10'larca iş makinesi ve personel, Savcılık incelemesi tamamlanan binaların enkazlarını hızla kaldırıyor. Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldırıyoruz” ifadelerine yer verildi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)


 

Bakmadan Geçme