• Haberler
  • Malatya
  • Vali Ersin Yazıcı Yeşiltepe Spor Kompleksinde Çocuklarla Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Yeşiltepe Spor Kompleksinde Çocuklarla Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Yeşiltepe Spor Kompleksinde Çocuklarla Buluştu

Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yeşiltepe Spor Kompleksinde, gelenekten geleceğe çocuk oyunlarının sergilendiği "77'den 7'ye Çocuk Oyunları" şenliklerine katıldı.  
İlimizde faaliyet göstermekte olan ilkokul ve ortaokullarımızda öğrenim gören öğrencilerin, geleneksel çocuk oyunlarımızı uzman öğretmenler eşliğinde tanımalarını, öğrenmelerini sağlamak, oynanan hareketli oyunlarla öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerinin yanı sıra bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen şenliğe, Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra; Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Murat Altundağ, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ve çok sayıda davetli katıldı. 
Şenlik kapsamında Vali Yazıcı, çocuklarla sohbet ederek onların sevinçlerine ortak olup keyifli vakit geçirdi. 
Şenliklerde, okul sporları, bahar turnuvası ödül töreni gerçekleştirilerek, final müsabakaları yapıldı.
Vali Yazıcı yaptığı konuşmada, "Kıymetli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler 77'den 7'ye çocuk şenliğimize hoş geldiniz. Öncelikle bu programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, yönetici arkadaşlara, katkı sağlayan diğer kurumlara ve katılım sağlayan çok kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Türk kültürüne ait Geleneksel oyunlarımız, sahip olduğumuz sporlarımızla, etkinliklerimizle Dünya’ya örnek olmaya devam edeceğiz. Yarışma cesaretini gösteren sevgili çocukları ve ailelerini özellikle tebrik ediyorum. Sevgili çocuklar, okulların kapanmasına az bir süre kalmasıyla birlikte  sizlere şimdiden iyi tatiller diliyor ve kitap okumayı unutmayın diyorum.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı’nın; çocuklarla, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesiyle birlikte   şenlikler sona erdi.

Bakmadan Geçme