Vali Ersin Yazıcı'dan Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Vali Ersin Yazıcı Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Milli mücadele yıllarında karamsarlığa düşen aziz milletimize yazdıklarıyla mücadele ruhunu aşılayan, Türk milletine olan inancını hiçbir zaman yitirmeyen ve İstiklal Harbinin kazanılmasında büyük katkısı olan İstiklal Marşımızın yazarı, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.
İstiklal Marşı; 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarakvatan-millet aşkıyla çarpan yüreklerin hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tescili, milletimizin kederde ve kıvançta birliğinin tercümanı, tarihten silinmek istenen bir milletin imanla yeniden dirilişinin destanı, birlik ve beraberliğimizin mısralara dökülmüş halidir.
Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan; her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz marş olarak kabul edilmiştir.
Bugün bizlere düşen görev; yaşadığı dönemin bütün zorluklarına rağmen yurdunu, ideallerini yıkmaya çalışanlara karşı dik duruşu ile vatanına ve davasına olan bağlılığını, yazdığı şiirlerde, bizlere bıraktığı eserlerde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu, bağımsızlığa olan tutkusunu ve eserlerini iyi bir şekilde idrak ederek gelecek nesillere aktarmaktır.
 İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek bu anlamlı gün vesilesiyle,o destanı savaşmeydanlarında yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ve bu destanı kâğıda döken vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
 

 
 

Bakmadan Geçme