Vali Ersin Yazıcı'dan İsmet İnönü'yü Anma Mesajı

Vali Ersin Yazıcı,'Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'yü vefatının 50. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum'

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk temel taşlarını atmış, ülkemizin gelişmesine ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasına büyük katkılar sağlamış olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’yü vefatının 50. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın önde gelen komutanlarından biri olan İsmet İnönü, I. ve II. İnönü Savaşları ile milletimizin makus talihini değiştirerek Türk tarihinde sarsılmaz yerini almıştır.Sevr Antlaşması ve Mondros Mütarekesini geçersiz kılarak Lozan Antlaşması’nı imzalayan eşsiz bir diplomasi dehası olarak tarihe geçmiştir.
Laiklik ve modernleşme adına gerçekleştirdiği başarıları ve mütevazı kişiliği,kararları, askeri ve siyasi başarıları ile tüm ulusun sevgisini ve saygısını kazanıp tarihte iz bırakmış olan milli şefimiz İsmet İnönü, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza mücadele vererek laik, demokratik ve çağdaş cumhuriyetimizin kurulmasında önemli rol oynamıştır. 
Ülkemizin çağdaş bir kimlik kazanarak gelişmesinde önemli katkıları bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün dava ve silah arkadaşı seçkin devlet ve siyaset adamı olan İsmet İnönü; kararları, düşünceleri ve saygın kişiliğiyle her zaman minnetle anılmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle,Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasını sağlayan, hayatını bağımsızlık mücadelesine adamış büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.
 

Bakmadan Geçme