Uluslararası Malatya dayanışma Derneği bölgede adeta mazlumların umudu oldu.

Depremin etkilediği 11 il arasında en çok can ve mal kaybının yaşandığı kentlerden yürüttüğü yardım faaliyetlerinin yanı sıra kırsaldaki

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ilk gününden bu yana bölgede yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerinde bulunan Uluslararası Malatya dayanışma Derneği, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Depremin etkilediği 11 il arasında en çok can ve mal kaybının yaşandığı kentlerden yürüttüğü yardım faaliyetlerinin yanı sıra kırsaldaki vatandaşa da yardım ulaştırmak için büyük bir gayret sarf eden Uluslararası Malatya dayanışma Derneği bölgede adeta mazlumların umudu oldu.
Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Uluslararası dayanışma Derneği Genel Başkanı Ayten Andiç, yaptıkları hizmetler karşılığında kimseden bir beklentilerinin olmadığının altını çizerek tek gayelerinin rıza-i ilahi olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Ayten Andiç, "Biz Uluslararası Malatya Dayanışma Derneği olarak Kahramanmaraş merkezli depremin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlarımızla beraberiz, onların yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki bir günlük ya da bir haftalık değil, vatandaşlarımızın yaraları sarılana kadar devam edeceğiz. Bu yardımları yaparken kimseden bir şey beklemiyoruz, sadece rıza-i ilahi için yapıyoruz. Bize bu noktada yardımcı olan, destek veren hayırseverlerin de rıza-i ilahi için yaptıklarına inanıyoruz. Çünkü Allah Acze ve Celale bize bu sorumluluğu yüklemiştir." dedi.
"Rabbim hayırseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının eksikliklerini vermesin"
Yardım kuruluşlarının önemine dikkat çeken Başkan Andiç, "Rabbim hiçbir millete kaza bela vermesin; verdiğinde de gerek sivil toplum kuruluşları gerekse hayırseverlerin eksikliklerini vermesin. Biz birbirimizle varız, Devletimizin ve  Milletimizin yanındayız. Dedi.

Bakmadan Geçme