'Ülkücüyüm diyen, sandığa giderek oyunu vermeli'

HAMBURG Türk Kültür Merkezi (HTKM) tarafından dernek binasında düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Türk Federasyonu (ATF) Genel Başkanı Şentürk Doğruyol

Erdal Öztürk (BHA)

HAMBURG Türk Kültür Merkezi (HTKM) tarafından dernek binasında düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Türk Federasyonu (ATF) Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Bölge Başkanı Hacı Recep Ömeroğlu, Kiel Başkanı Nevzat Güçlü ve üyeler katıldı. Önce oruçlar açıldı, çaylar içildi. HTKM Başkanı Şahin Almaoğlu'nun açışılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Başkan Doğruyol, seçim süreci ve gündeme dair bir konuşma yaptı. Kendi kimliğimizi korumak ve çocuklarımıza kendi kimlikleriyle yaşamayı öğretmek için mücadele ettiklerini belirten Doğruyol “Almanya’da yaşıyoruz ve bu topraklarda Almanya’nın egemenliği sözkonusu. Almanya’nın egemenliğine ve anayasal düzenine saygı duyuyoruz. Almanya’nın toplumsal huzuru, bizim huzurumuzdur. Bizde burada yaşıyoruz. Onun için Türklerin Almanya’da, buranın düzenine, toplumsal huzuruna kasdedecek hiçbir eylemi olmamıştır. Almanya’da islam karşıtı ve ırkçı saldırılar olmuştur. Artan bir yabancı düşmanlığı vardır ama buna rağmen Türkler buna karşı taarruza geçecek bir eylem yapmamışlardır. Kanunlara uymuşlardır. Bu eksikleri de siyasete katılarak giderebiliriz” dedi.

 

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEK ALMANYAYA YAKIŞMIYOR

Almanya’da bir yönlendirilme çabası olduğuna vurgu yapan Doğruyol “Yani (sizler Türkiye’nin meseleleriyle ilgilenmeyin, hele hükümet yanlısı hiç olmayın ve desteklemeyin. Ama hükümet karşıtı olursanız, olabilir. Bu sizin demokrat hakkınızdır) şeklinde bir yaklaşım var. Bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Bu çifte standarttır. Almanya’da da düşünce ve ifade özgürlüğü anayasal güvence altındadır. Bizim de Türkiye ve Almanya için fikirlerimizi söyleme hakkımız vardır. Devletimiz burada sandıklar kuruyorsa sandığa gidip vatandaşlık görevimizi yapmalıyız” dedi. Cumhur ittifakını destekleyenlerle ilgili bir karalama kampanyası başlatıldığını belirten genel başkan “Almanya’da yasaklı olmasına rağmen terör örgütleri her türlü eylemi yapıyor ve Türkiye’nin cumhurbaşkanına tehdit, şantaj mesajları gönderiyorlar. Demokrasiyi savunan Türkleri engelleyip, terör örgütlerini görmezden gelmeleri Almanya’ya yakışmıyor” dedi.

 

ÜLKÜCÜYÜM DEYİP GEREĞİNİ YAPMAYAN, YANIMIZA GELMESİN

Cumhurbaşkanlığı başkanlık sisteminin doğruluğuna dikkat çeken Doğruyol “Bu sistemin kurumsal ve yasal düzenlemelerde eksiği olmasına rağmen çok ciddi kazanımları olduğunu da gördük. Eğer Kahramanmaraş depreminde koalisyon hükümeti olsaydı, muhtemelen hükümet falan kalmamıştı. Şu anda belki de yeni hükümet kurulma tartışmaları yapılıyordu. Bunun örneğini geçmişte çok gördük. 25 günden 3,5 yıla kadar süren koalisyon hükümetleri gördü bu millet. Bu sistemin, eksikleri giderilerek istikrarın bozulmaması adına devamından yanayız” dedi. “Ülkücüler, ülkücü hareketten yanadır” diyen Doğruyol “Adayımız belli, kararımız da ülkücü harekattan yana belli. Sandıklar kurulduğunda da bunun gereğini yapmalıyız. Ülkücüler adına altını çizerek söylüyorum. Sandıklar kurulduğunda ülkücüler sandığa gidecekler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecekler. Aynı zamanda da üç hilale de yine oyunu verecekler. Ülkücüyüm diye kendini tarif eden ve seçimde bunun gereğini yerine getirmeyen kim varsa, seçimden sonra (ülkücüyüm) diye bizim yanımıza gelmesinler. Bizim dertlerimiz var. Vatan ve millet derdimiz var. (Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır) sözü bir slogan değildir bizim için. Bu bizim için bir eylemdir. Çünkü şu anda söz konusu vatandır. Yedi düvelin bir olduğu bir dönemde tek dertleri (Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin) mantığı var. İşte bunun için sandığa, iradenize ve oylarınıza sahip çıkın ve mutlaka oy kullanmaya gidin” çağrısında bulundu. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme