• Haberler
  • Malatya
  • Ülkü Ocakları Cengiz Baktemur'u Anma ve Mevlid Proğramı Düzenleyecek

Ülkü Ocakları Cengiz Baktemur'u Anma ve Mevlid Proğramı Düzenleyecek

Cengiz Baktemur'un Şehadetinin yıldönümünde Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından anma ve mevlid proğramı düzenlenecek

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Ülkücü şehit Cengiz Baktemur anısına mevlid proğramı düzenleyecek.

Şengönül yaptığı açıklamada; " 'Bir Cengiz gitti; bin Cengiz yetişti ve yetişecek!..'
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak şehadetinin yıldönümünde tertip edeceğimiz; Cengiz Baktemur’u Anma ve Mevlid Programımıza tüm gönüldaşlarımız davetlidir." dedi.

Anma ve mevlid proğramının 1 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'de Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığında gerçekleşeceği bildirildi.

    CENGİZ BAKTEMUR

Türk milletinin ebedî bekâsı için çabalayan Ülkücü Hareket, inandığı ve îman ettiği mukaddes dâvâ yolunda çok bedel ödemiştir. Cengiz Baktemur da milletini çok sevdiği için bedel ödeyen o ülkü neferlerinden yalnızca biridir…

Ülkücü Şehit Cengiz Baktemur Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Polat köyünde doğdu. 20 yaşındaydı. Ailece, Doğanşehir'de Yeni Belediye Garajı'nın yakınında ikamet ediyorlardı. 

Liseyi yeni bitiren Ülkücü Şehit Cengiz Baktemur, Doğanşehir'de meydana gelen bir olaya adı karıştığı için tutuklanıp cezaevine kapatıldı ve 12 Eylül Mahkemeleri'nde yargılanarak idam cezasına mahkum edildi.
1 Mayıs günü sabahın erken saatlerinde Elazığ kapalı Cezaevi'nde asılarak şehit edildi. Mahkemede idam cezasına çarptırıldığını öğrenen annesi. Ruhi bunalım geçirdi. Şehadetini duyunca da felç oldu.  12 Eylül Darbesi'nden sonra 1980–1984 arasında idam edilen 8'i sağ görüşlü 50 mahkûmdan biridir.

 

Bakmadan Geçme