Türkiye'ye yeni Nobeller kazandıracak yeni bilim insanlarını görüyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, heyecan ve coşkunun festivali TEKNOFEST'in üçüncü gününde teknoloji meraklısı gençlerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini, Aziz Sancar'ın izinden giderek, Türkiye'ye yeni Nobeller kazandıracak yeni bilim insanlarını görüyorum. Ülkemizi gönül huzuruyla ellerine teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum." dedi.

TOGG İLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte festival alanına Türkiye’nin Otomobili Togg ile gelerek, vatandaşları selamladı. Gençler, Togg'un üzerine kırmızı ve beyaz renklerde karanfil attı.

GENÇLERLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojiye, savunma sanayine ve bilime meraklı gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, "Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da, ardından da inşallah Ankara'da yaşıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in ülkemize, milletimize ve siz gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON YARIŞMACI BAŞVURUSU

TEKNOFEST'e başvuran takım sayısının her sene katlanarak arttığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu etkinliğe 2018'de 4 bin 333 başvuruyla bismillah demiştik. Bu yıl 81 il ve 96 ülkeden 333 bin takım ve 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Yarışma kategori sayısı da 14'ten 41 ana ve 102 alt kategoriye çıktı. Katılımların artmasıyla birlikte ödül ve teşviklerimizin meblağı da yükseldi. Toplam 4 milyon lira ödül ve destek rakamıyla başlayan süreç, 44 milyon lirayı buldu. Rekorların ve ilklerin festivali olan TEKNOFEST'in önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yukarı çıkaracağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

DEVLER LİGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslenerek, "Gençler unutmayın, biz artık sizin zamanınızın misafiri durumundayız. Dünyanın devler ligine bu ülkeyi sizler taşıyacaksınız. Tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz.” diye konuştu.

YARININ UZAY YOLCULARI

Sözünü ettiği gençliği karşısında şu anda gördüğünü anlatan Erdoğan, "Bu meydanda 40 yıllık mücadelemizin zafer muştusunu görüyorum. Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini, pilotlarını, mühendislerini, fizikçilerini görüyorum. Aziz Sancar'ın izinden giderek, Türkiye'ye yeni Nobeller kazandıracak yeni bilim insanlarını görüyorum. Bugün burada, ülkemizi gönül huzuruyla ellerine teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum." dedi.

TEKNOFEST POZU

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Libya Başbakanı Dibeybe, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren gençlerle TEKNOFEST pozu verdi.

KIZILELMA İSTANBUL SEMALARINDA

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma da İstanbul semalarına yükselerek, TEKNOFEST'te dereceye giren gençleri kutlamak için Atatürk Havalimanı üzerinden geçiş yaptı.

ALTAY TANKI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bu kapsamda Türkiye'nin milli ana muharebe tankı Altay, ilk kez görücüye çıktı. Kısa süre önce testler için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilen Yeni Altay tankı, fuarda vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

TÜRK YILDIZLARINDAN GÖSTERİ

Festival kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı'nın "Çelik Kanatlar" akrobasi timi de gösteri yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı akrobasi timi "Türk Yıldızları" da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Programa, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

Programın sonunda Selçuk Bayraktar tarafından Erdoğan, Aliyev ve Dibeybe'ye hediye takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme