Turkak

TURKAK kısaltmasının açılımı Türkiye Akreditasyon Kurumu şekilindedir. Bu

TURKAK kısaltmasının açılımı Türkiye Akreditasyon Kurumu şekilindedir. Bu kurumun görevi; ülkemiz piyasalarında tüketicilere sunulan ürünleri denetleyen kuruluşları kontrol eden, takip eden ve bu kurumları denetleyen devlete bağlı bir kuruluştur.
TURKAK kurumu Dışişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Avrupa Birliği Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 
TURKAK uygunluk denetleme kurumlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu incelemektedir. TURKAK’ın kuruluş amacı gerek yurtiçi gerekse yurtdışı pazarlarda kaliteli ürünlerin piyasada olması ve bu sayede topluma katkı sağlanmasıdır.
TURKAK yapmış olduğu akreditasyon çalışmaları ile Pazar şartlarının iyileşmesinde yardımcı olmaktadır. Gerçekleştirilen bu çalışmalar bağımsız ve son derece objekrtif bir şekilde yürütülmektedir. Sunulan ürün ve hizmette kalite temel alınmaktadır ve müşteri memnuniyeti oluşturulması amaçlanır. Ozkan danışmanlık bürosu akreditasyon hakkında işletmeleri bilgilendirmektedir. Ozkandanismanlik.com internet sitesi üzerinden TURKAK ile ilgili bilgiye ulaşmak mümkündür.
Akreditasyon Nedir?
Akreditasyon, bir ürün ya da hizmetin uluslar arası kalite standartlarına göre piyasaya sunulması işlemini ifade etmektedir.
Akreditasyon yetki ve güvenlirlilik gibi belgelerin işletmelere sunulduğu süreci kapsamaktadır. Firmanın gerekli şartları sağlaması durumunda akreditasyon süreci belgelendirme ile devam etmektedir. Gerçekleştirilen belgelendirme ile işletmenin ulusal ve uluslar arası standartlarda hizmet sağladığı tescil edilmiş olunur. Özkan danışmanlık kurumu akreditasyon sürecinde işletmelere danışmanlık hizmeti sunmaktadır. 
Akreditasyon Ne İşe Yarar?
Akreditasyon işletmelerin kaliteli ve güvenilir olduğu tescillenmektedir. Şirket prestijine ve kurumsal kimliğine son derece büyük katkı sağlayan akreditasyon süreci, toplumuda oldukça yakından ilgilendirmektedir. Ozkandanismanlik.com internet sitesi, uluslar arası geçerliliğe sahip olan ve ISO tarafından verilen akreditasyonlu ISO belgelerine ulaşım noktasında işletmelerte hizmet sağlamaktadır.
Akreditasyonun Faydaları Nelerdir?
Ozkan Danışmanlık bürosu pek çok farklı hizmet ile işletmelere destek olmaktadır. Ulusal ve uluslar arası standartşara uyum ve bu standartların gerekli belge ve sertifikalar ile tescil edilmesi Özkan Danışmanlığın faaliyetlerinin başında gelmektedir.  
Sağlanan akreditasyonun işletmelere olan faydaları şu şekildedir;
•    İşletmenin yurtiçi ve yurtdışı piyasalarında saygınlık elde etmesine olanak sağlar.
•    Tüketici güveni oluşmasında son derece etkilidir.
•    Müşteri memnuniyetinin oluşturulması konusunda oldukça etkilidir.
•    Üst düzey hizmet kalitesi sağlanmasına yardımcı olur.
•    Ulusal ve uluslar arası standartlara uyulmasını sağlar.
TURKAK Kalite Anlayışı.
TURKAK ( Türk Akreditasyon Kurumu ) çalışmalarını ISO / IEC 17011 standartlarına uygun olarak gereçekleştirmektedir. Verilen hizmen Avrupa Birliği mevzuatlarına uygun bir şekilde gerçekleşmektedir. Kalitenin artırılması ve belirlenen standartlara uyum sağlanması noktasında çalışmalar sürekli olarak güncellenmektedir.
Uluslar arası standartların uygulanmasını sağlayan ve bu standartlar çerçevesinde hizmet sunmak isteyen işletmeler, TURKAK onaylı ISO belgesi almaktadırlar. Bu belgenin alına bilmesi için belirlenen standartların işletmeye entegre edilmesi ve bu standartların aktif olarak işletme tarafından kullanılması gerekmektedir.
Ozkandanismanlik.com internet sitesi TURKAK onaylı belgelerin işletmelere kazandırılması noktasında hizmet sağlamaktadır. 

Bakmadan Geçme