• Haberler
  • Genel
  • Tümer Gülcan, Türkiye Otomotiv Pazarı Avrupa ya Kıyasla Güçlü Kalmaya Devam Ediyor !

Tümer Gülcan, Türkiye Otomotiv Pazarı Avrupa ya Kıyasla Güçlü Kalmaya Devam Ediyor !

İş adamı Tümer Gülcan, Avrupa otomotiv pazarında eylül ayında kaydedilen toparlanmaya karşın

İş adamı Tümer Gülcan, Avrupa otomotiv pazarında eylül ayında kaydedilen toparlanmaya karşın, Türkiye otomotiv pazarı hem eylül ayı hem de Ocak-Eylül 2020 dönemindeki güçlü performansıyla dikkati çekiyor.
Kovid-19 nedeniyle küresel piyasalardaki dalgalanmaların artırdığı finansal riskler, tedarik zincirlerine ve ihracata yansıyan olumsuz etkiler ve salgınla mücadele tedbirlerinin iç talebe etkileri ülke ekonomilerini zor durumda bıraktı.

Özellikle salgının ilk dönemlerinde birçok sektör olumsuz etkilenirken, otomotiv, en fazla etkilenen sektörlerin başında geldi. Otomotiv üreticileri, üretimlerini durdurmak zorunda kaldı. Salgın mart-nisan-mayıs döneminde Avrupa'daki satışlarda büyük kayıplar yaşanmasına neden olurken, Türkiye otomotiv pazarı da salgından olumsuz etkilendi.


Kovid-19'un Avrupa'ya kıyasla Türkiye'de daha geç görülmesi, alınan güçlü önlemler ve özellikle ertelenen talepler nedeniyle artan satın alma iştahı gibi nedenler otomotiv satışlarında Türkiye'nin daha güçlü kalmasını sağladı.

Bakmadan Geçme