TİMBİR ve RTÜK'den 'Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü' paneli

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından “Medya Fark Ederse Toplum da Fark Eder” temasıyla “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” paneli düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Mart 2023 tarihli kararnamesiyle kurulan, 81 il ve 14 ülkeden 104 kurucu ve 987 medya kuruluşunun yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ortaklaşa panel gerçekleştiriyor. “Medya Fark Ederse Toplum da Fark Eder” temasıyla “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” konulu düzenlenecek panelde, açılış konuşmalarının ardından “Afetleri Haberleştirmek”, “Afet Risk ve İlk Yardım” ve “O Anda Haberci Olmak” konulu oturumlar düzenlenecek. 14 Haziran Çarşamba günü Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek panele 81 il ve 14 ülkeden TİMBİR kurucularının yanı sıra; RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK Başkan Yardımcıları ile Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katılacak.

DR. BASA: AFET ANINDA MEDYANIN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, yaptığı açıklamada “Gerek bir Sismolog olarak görev yaptığım 17 Ağustos 1999’daki Gölcük merkezli deprem ile 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde gördük ki arama kurtarma ve yardımlaşma kuruluşları kadar medya mensuplarının da afet anında önemli rol üstleniyor. Medyanın halkın doğru bilgilendirilmesi, bölgeye doğru ihtiyaç malzemelerinin gönderilmesi, yardım faaliyetlerinin desteklenmesi, dezenformasyonla mücadele gibi konularda etkin rol almaları konu başlığımızın haklılığını ortaya koyuyor. Bu amaçla RTÜK işbirliği ile düzenleyeceğimiz “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” panelimiz, Afet risk endeksinde dünyada 5’inci sırada olan ülkemizin medya mensuplarının afet anında nasıl davranılması gerektiğini ortaya koyacak bir çalışma olacak. Bu anlamlı çalışmaya güç katacak bütün medya mensuplarımızı 14 Haziran günü Ankara Ticaret Odası’ndaki panelimize bekliyoruz” dedi.

RTÜK’E TEŞEKKÜR

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa ayrıca “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” konulu panele destek veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve yönetimine teşekkür ederek, “Türkiye’de özellikle yerel medyanın güçlenmesi adına her zaman iradesini ortaya koyan RTÜK, TİMBİR’in daha öncede düzenlediği Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştay’ına destek vererek Türk İnternet medyasının kamu ile gerçekleştirdiği ilk ortak faaliyete de imza atarak bizleri onure etmiştir. Bu vesile ile RTÜK Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme