TİGEM Yönetim Kurulu'nun haklılığı yaşanılan büyük depremle birlikte ortaya çıktı

Deprem felaketi TİGEM'de acı bir gerçeği ortaya çıkardı! Çürük binaları yıktırdığı için görevden alınmıştı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem TİGEM’de acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesindeki 28 adet lojman ve idari binaları yerel siyasetçilerden ve bazı çevrelerden gelen ağır tepkilere rağmen yıktırarak yeniden yaptıran işletme müdürü Mustafa Kasap ve dönemin TİGEM Yönetim Kurulu'nun haklılığı yaşanılan büyük depremle birlikte ortaya çıktı.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler TİGEM’de acı bir gerçeği ortaya çıkardı. 2020 yılında yaşanılan Elazığ depreminden sonra dönemin TİGEM Yönetim Kurulu kararı ile yıkılıp yeniden yaptırılmasına karar verilen TİGEM’in Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde bulunan 28 adet lojman ve idari binalar, yaşanılan son iki büyük depremden hiçbir yara almadı. Dönemin işletme müdürü Mustafa Kasap, yaptırılan deprem analizi sonrasında depreme dayanıklı olmadıkları tespit ettirilen binaların yıktırılıp yeniden yaptırılmasından dolayı büyük eleştirilere maruz kalmış ve daha sonra görevden alınmıştı.

ÇÜRÜK BİNALARIN YIKILARAK YERİNE DEPREME DAYANIKLI BİNALARIN YAPILMASINA KARŞI ÇIKILMIŞTI!

TİGEM’e ait Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde, 28 adet lojman ve idari binalar, geçtiğimiz yıllarda yaptırılan deprem analiz sonucunda çürük çıktığı için yıkılıp yeniden yaptırılmıştı. Ancak çürük binaların yıkımı sırasında dönemin TİGEM Yönetim Kurulu ve İşletme Müdürü büyük tepkilere maruz kalmıştı. Söz konusu çürük binaların Sultansuyu Tarım İşletmesinin özelleştirilmesi için yıkıldığı iddia edilerek İşletme Müdürü Mustafa Kasap’ın görevden alınması için siyasi baskılar gündeme gelmişti. Mustafa Kasap, siyasi baskılardan dolayı daha sonra görevden alınmıştı.

 

DEPREMİN MERKEZİNDE OLMASINA RAĞMEN SULTANSUYU TARIM İŞLESİNDE YENİ YAPTIRILAN LOJMANLAR ZARAR GÖRMEDİ!

Kahramanmaraş merkezli Elbistan ve Pazarcık ilçesinde meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkımlara neden olurken, Malatya’da da büyük yıkımlar yaşandı. Ancak Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde, çürük binalar yıkılarak yeniden yaptırılan 28 adet lojman ve idari binalar depremden hiçbir yara almadı. İşletmede çalışan 51’i memur, 27’si işçi ve 90’ı da taşeron işçi olmak üzere toplam 168 çalışan da depremden zarar görmedi.

DÖNEMİN TİGEM GENEL MÜDÜRÜ, YÖNETİM KURULU VE İŞLETME MÜDÜRÜNÜN HAKLILIĞI DEPREMLE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKTI!

Gelen siyasi baskılara rağmen Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesindeki çürük binaların yıkılarak yerine depreme dayanıklı binaların yapılması kakarından vazgeçmeyen dönemin TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Kasap’ın haklılığı yaşanılan depremle birlikte ortaya çıkarken, çürük binaların yıkım kararına karşı çıkan yerel siyasetçilerin ve bazı çevrelerin tepkilerinin ise ne kadar maksatlı olduğu görüldü.

Bakmadan Geçme