Tekirdağ'a Gelen Depremzede Sayısı 14 Bin 867 Oldu

Tekirdağ valiliği, şehre gelen depremzede sayısı ve deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

BHA-TEKİRDAĞ / CAN ARICILAR

Tekirdağ valiliği, şehre gelen depremzede sayısı ve deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

6 Şubat tarihinde Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş ilinde yaşanan ve bir çok ilde etkili olan depremin yaralarını sarmak üzere Tekirdağ’dan yapılan yardımlar ve Tekirdağ’da ağırlanan depremzede vatandaşların sayısını açıkladı.

 

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Deprem bölgesinden Tekirdağ’a 14 bin 867 depremzede vatandaş geldi. Tekirdağ’a gelen depremzede vatandaşlar Tekirdağ valiliği tarafından yalnız bırakılmıyor.

 

Valilikten yapılan açıklamada, deprem bölgesine gönderilen yardımların son durumu açıklandı. Yapılan açıklamada; “594 tır, 116 kamyon, 116 kamyonet, 37 yük konteyneri ile deprem bölgesine sevk edilmiştir. Ayrıca 5 bin geçici yaşam maksatlı yük konteyneri, 31 seyyar mutfak, 325 yaşam konteyneri, 48 seyyar banyo, 202 seyyar tuvalet, 4 karavan, 2 seyyar hastane, 2 seyyar çamaşırhane deprem bölgesine gönderilmiştir. Çeşitli özellikte 158 adet araç, 98 adet jeneratör, 3 seyyar aydınlatma, 1 termal izleme cihazı, 403 adet projektör gönderilmiştir.” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme