TEI ve BOTAŞ İş Birliği Yapıyor!

BOTAŞ'ın Stratejik İhtiyaçlarını Yerli Çözümlerle Karşılamak için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı Himayelerinde TEI ve BOTAŞ iş birliği yapıyor.


BOTAŞ’ın Stratejik İhtiyaçlarını Yerli Çözümlerle Karşılamak için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı Himayelerinde TEI ve BOTAŞ iş birliği yapıyor.


İmza töreni, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in de katılımları ile TEI Eskişehir yerleşkesinde gerçekleşti.

Daha önce TEI ve BOTAŞ arasında imzalanan iş birliği anlaşması ile BOTAŞ envanterinde bulunan gaz türbinleri için bakım ve onarım faaliyetlerinin yürütülmesi, mühendislik desteği verilmesi, yerlileştirme, yenileştirme ve verimlilik kapsamında yapılacak çalışmalar için 2022 yılında bir mutabakat sağlanmıştı. Bu anlaşma kapsamında halen BOTAŞ envanterinde bulunan bazı gaz türbinlerinin bakım onarım faaliyetleri TEI tarafından yürütülüyor.  

Düzenlenen törende imzalanan protokol ile 2022 yılında imzalanan iş birliği anlaşmasındaki kapsam daha da genişletilerek; BOTAŞ bünyesinde bulunan gaz türbinli motorların tüm seviye bakımları TEI tarafından icra edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, BOTAŞ ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik millî doğal gaz kompresör ve türbin sistemlerinin geliştirilmesi ve/veya temini konularında TEI sorumlu olması planlanmaktadır. BOTAŞ envanterinde bulunan gaz türbinleri, ülkemizin enerji arz güvenliği açısından kritik ve stratejik bir öneme sahiptir. Bu kapsamda ülkemizin ilgili kurumları olan SSB – BOTAŞ ve TEI arasında imzalanan protokol ile çalışmalar sürdürülecektir. 


Bakım onarım faaliyetlerinin yurt içinde gerçekleştirilmesi, ülkemizin kritik alt yapı güvenliği açısından önem arz etmekte olup, yapılacak bu faaliyetler ile TEI’nin türbin ağır bakımlarında bir merkez haline gelmesi hedeflenerek ve stratejik öneme sahip gaz türbin sistemlerinin idamesinin yerli imkânlarla sağlanması amaçlanmaktadır.       

TEI Eskişehir Yerleşkesi’nde düzenlenen imza törenine; T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan Özcan, TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Saim Dinç ve TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit katıldı.

Gençliğin Enerjisi Etkinliği Kapsamında Lise Öğrencileri ile TEI'de Buluşuldu!
 


T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TEI'de düzenlenen “Gençliğin Enerjisi TEI’de Buluşuyor” programında meslek lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

TEI ev sahipliğinde ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşen etkinlikte Bakan Dönmez ve TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit gençlere tecrübelerini aktararak tavsiyelerde bulundular.

Gençliğin Enerjisi Etkinliği Kapsamında Üniversite Öğrencileri ile TEI'de Buluşuldu!

Meslek lisesi öğrencileriyle bir araya geldikten sonra, "Gençliğin Enerjisi TEI'de Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında Eskişehir'deki üniversite öğrencileriyle bir araya gelindi.

Etkinlikte T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Saim Dinç ve TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit; gençlere tecrübelerini aktardılar ve öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

TEI, Malezya'da Düzenlenen LIMA 2023'te!
Türkiye’nin Millî Havacılık Motorları Asya-Pasifik’in En Büyük Havacılık Fuarı’nda!


Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, 23-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 16’ıncı Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı’nda millî motorlarını sergileyerek yeni iş birliği fırsatlarını takip etti.

TEI, fuarda Türkiye'nin ilk millî helikopter motoru TEI-TS1400’ü ve Türkiye'nin ilk turbodizel havacılık motoru TEI-PD170'i sergiledi. Özgün motorlarının yanı sıra TEI, son teknoloji üretim kabiliyetleri ile kendi tasarımı ve üretimi olan elektrik, elektronik, kontrol ve gömülü sistem ürünlerini de fuarda ziyaretçilere sundu.


Sahip olduğu montaj ve test tesisleri ile T700, F110 ve LM2500 gibi motorlar için bölgede önemli bir bakım, montaj ve test merkezi konumunda bulunan TEI, 30 ülkeden 600'ün üzerinde farklı firmanın katıldığı etkinlikte Asya-Pasifik pazarındaki yeni iş fırsatlarını değerlendirmek üzere çok sayıda birebir görüşme gerçekleştirdi.

Gücün Kaynağı’na Bir Ödül Daha!

Türkiye’nin havacılık serüvenine ilkleri kazandıran lider motor şirketi TEI, eğitim çalışmalarıyla uluslararası bir ödül kazandı.

Bünyesindeki eğitim ve gelişim çalışmalarını TEI Akademi çatısı altında sürdüren TEI, kurumsal hafızasını sağlam temellere oturtarak belirli bir disiplinle sürdürülebilir bir fayda oluşturuyor.

TEI, çalışanlar ve iş dünyası için; kurumsal akademilerin eğitim faaliyetlerini değerlendiren “Global Council of Corporate Universities” tarafından düzenlenen “En İyi Kurumsal Akademi Ödülleri” kapsamında, “En İyi Yeni” kategorisinde bronz ödül kazandı. Programda Türkiye’den ödül alan tek kurum olan TEI, çalışanlarının gelişimleri için eğitim faaliyetlerini sürdürecek.

Çalışanlarının ilk iş günlerinden itibaren, mesleki ve kişisel gelişimlerine dair çeşitli gelişim programları uygulayan TEI, çalışanlarının gelişim yolculuklarını destekliyor. TEI, çalışanları dışında ayrıca ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerin, sektör profesyonellerinin ve paydaşlarının gelişimlerine katkı sağlayarak gelişim yolculuklarına eşlik ediyor.

Millî projelerde ve imalat faaliyetlerinde TEI'ye değer katan çalışanlara Yönetim Üstün Başarı Ödülleri, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit ve TEI Genel Müdür Yardımcıları tarafından takdim edildi.

Bakmadan Geçme