Taksitli Bilet Dönemi

Otobüs biletleri fiyatlarının artışı sadece müşterileri değil, firmaları da düşündürüyor.

Motorinin yükselmesiyle birlikte otobüs biletlerinin de ateşi yükseldi. Hal böyle olunca taksitli bilet devri başladı. Okullar kapandı, tatil başladı ama mazot fiyatları 36 TL’ye dayanınca otobüs biletlerinin fiyatları ikiye katladı.

Otobüs yolculuğunun maliyeti yükselince vatandaş uçak biletine yöneldi.  Otobüs firmaları müşterilerine kolaylık sunabilmek için kredi kartına taksit imkanı sağladı. Şuana kadar bazı firmaların anlaşma sağladığı bankalar üzerinden biletler ikiye bölünerek 2 taksit şeklinde alınabiliyor.

BANKALAR DA TAKSİT YAPIYOR AMA!

Otobüs firmalarının yanı sıra Bankalar da müşterilerine özel uygulamalarında alışverişleri taksitlere bölebiliyor. Bankaların uyguladığı taksitlerde ise vade farkı işliyor. İlk alışverişte uygulanan tek çekim usulü sonrasında vade farkı ile hesabınıza yansıyor. Bazı Otobüs firmalarının uygulamaya koyduğu taksit sisteminin vatandaşa karı ise vade farksız taksit yaptırabilmesi.

BİLET FİYATLARI 2 KATINA ÇIKTI

Şehirlerarası otobüs ücretleri akaryakıta arka arkaya gelen zamlardan olumsuz etkilendi. Birçok otobüs firması bilet fiyatlarına zam yaptı. 2021 yılı Haziran ayına kıyasla bilet fiyatlarına yaklaşık yüzde 200 zam uygulandı.

Malatya – İstanbul (Avrupa Yakası) – 550 TL

Malatya – İstanbul (Anadolu Yakası) – 450 TL

Malatya – Ankara – 400 TL

Malatya – Antalya – 500 TL

Malatya – İzmir – 550 TL

Malatya – Van – 400 TL

Malatya – Adana – 230 TL

Bakmadan Geçme