Sporla Kal Mutlu Kal Spor kulübü, Yol yarışlarında iz bırakıyor

Ekim ayının 2 hafta sonu,' Sporla Kal Mutlu Kal Spor kulübü' 2 yol yarışına katıldı

‘‘Sporla Kal Mutlu Kal Spor Kulübü’’ antrenör Eda Kınacı yönetiminde her seviyeden insanlara sporu sevdirmek,amaçları doğrultusunda yol haritası çizmek için kurulmuş bir kulüp. Atletizmde performans geliştirmek isteyenden kilo vermek isteyene, kondisyon kazanmak isteyenden yarışmalara katılmak isteyenlere, geniş bir kitleye hitap etmek amacıyla kurulmuş ve bu doğrultuda çalışmalara devam ediyor. Haftada sadece 6 saatini kendine ayırarak hastaneye gitmek yerine açık alanlarda spor yapmanın keyfine varanların oluşturduğu bir kulüp.
Yol yarışları ve Külüp hakkında bilgi veren Antrenör Eda Kınacı ,’’Ekim ayının 2 hafta sonu Sporla Kal Mutlu Kal Spor kulübü olarak 2 yol yarışına katıldık. 9 Ekim de Kayseri de 10 km, 16 Ekim Gaziantep te 10 km koştuk. Kulüpce birarada hareket etmek, bir ekibin parçası olmak, spor yapmak ve bu güzel organizasyonlara ayak izimizi bırakmak elbette hem büyük başarı hem de büyük bir mutluluk bizim için. Katılım gösteren hiçbir arkadaşımız senelerini spora adamış ya da milli atlet statüsünde kişiler değil. Hepsi etrafımızda gördüğümüz zamanım yok,iş yoğun,çoluk çocukla uğraşıyorum bahanelerine sığınabilecek insanlarken sporun faydasını keşfetmiş ekip ruhuyla hareket edebilen spor severlerden. Etrafta şeker hastalığından, depresyona,obeziteden,uyku bozukluğuna hareketsizlikten kaynaklı bu kadar hastalık kolgezerken onlar katıldıkları ilk 10 km yol yarışında madalyalar aldılar. Gurur ve mutluluk verici bu tabloda elbette antrenörün emeği vardır. Ancak asıl görmezden gelinmeyecek nokta insan isterse neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Hayatında 100 MT koşmazken 10 km yarış tamamlamak arkadaşlarımızın azminin net örneğidir.Gönül ister ki Malatyamızda da bu tür etkinlikler düzenlensin ve kendi memleketimizde de bu organizasyonlarda yerimizi alalım’’ifadelerine yer verdi.
Spora olan tutkusu  sebebiyle İnönü Üniversitesi Spor Bilimlerinde doktora yapan antrenör Eda Kınacı aynı zamanda 21 Yıldır hemşire olarak görev yapıyor. 1980 Malatya doğumlu olan Kınacı,yaklaşık 18 senedir koşmaya devam ettiği gibi mümkün olduğunca yarışlarada katılıyor. Pek çok yarışta Malatya  ve kulübü iyi derecelerle  temsil eden Kınacı, Yol yarışları ve ultra maratonlarda genel klasman ve yaş kategorilerinde derece aldı.  Şahinyurdu ultra 35 km de 3 üncü,Runfire Salt Lake yaş kategorisinde 1 nci,yakın zamanda kulüpce katıldıkları  Kayseri yarı maratonunda 10 km yaş kategorisinde 2 nci, Gaziantep Yarımaratonunda 21 km de yaş kategorisinde 4 üncü olarak derece yaptı. 
Sporun iyileştirici yönünün yayılması amacıyla kurulmuş olan ‘’Sporla Kal Mutlu Kal’’ Spor kulübünde antrenörlük yapan Eda Kınacı ,’’Kulübümüz etkinlikleriyle antrenman programlarıyla dışarda spor yapmanın tadına varmak isteyen ,eğlenerek hareket etmek isteyen herkes için  ideal bir ortam diyebilirim. En güzel yatırım sağlığımıza yapılandır. İnsanların bunu düşünerek geç olmadan kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini düşünüyorum’’dedi.
HABER: Filiz YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme