• Haberler
  • Genel
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Yardım Kömürleri Sosyal Medyadan Satışa Çıktı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Yardım Kömürleri Sosyal Medyadan Satışa Çıktı

Yardım Kömürleri Sosyal Medyadan Satışa Çıktı

Kış hazırlıklarının başladığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoksul ailelere dağıtılan kömürler sosyal medya üzerinden satışa çıktı. Yoksul ailelere dağıtılan kömürlerin sosyal medya üzerinden satışa çıkarılması görenleri şaşkına çevirdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıtılan ve üzerinde ‘Para ile satılmaz’ yazan yardım kömürlerin tonu 2 bin ila 2 bin 500 TL arasında satılıyor.

Malatya Mahrukatçılar Esnaf Odası Orhan Özbek, yarım kömürlerinin fırsatçılar tarafından satışa çıkarıldığını ve bu yöntemle hem devletin maddi zarara uğratıldığını hem de kömür satışı yapan esnafın iş yapamaz hale getirildiğini söyledi.


KÖMÜRÜN TONU 6 BİN 500 TL
Malatya’da kömür satışlarının kış aylarına girilmesi ile birlikte arttığını belirten Başkan Özbek, ton fiyatı olarak 6 bin 500 TL’ye satı yapıldığını aktardı.
Başkan Özbek, kömür fiyatlarında enerji krizi, Rusya – Ukrayna savaşı gibi etkenlerden dolayı artış olduğunu ve fiyatların pahalı olması nedeniyle yarım kömürlerinin fırsatçılar tarafından satıldığını söyledi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yoksul ailelere dağıtılan kömür torbalarının üzerinde ‘Para ile Satılamaz’ uyarısı olmasına rağmen satışının gerçekleştirildiğini ve bunun denetim altına alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Özbek,” Devletimiz sosyal devlet bilinci ve anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür yardımında bulunuyor. Bu bizleri bir vatandaş olarak gururlandırıyor. Ancak, bu yardımlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştığı kadar, fırsatçılara da ulaşıyor. Devletin madenlerinden çıkarılan ve madencilerin canını feda ederek çıkardığı kömürlerin ücretsiz dağıtılmasına rağmen para ile satılması hiç doğru bir davranış değildir. Ne yazık ki sosyal medya ve online satış sitelerinde bu fırsatçılara denk gelebiliyoruz. Yardımların verildiği kadar sonrası da denetlenmelidir. Bu konuda kömür satışı esnaflarımız da zor durumda kalabilmektedir.” Dedi.

KAYNAK:SONSÖZ GAZETESİ

Bakmadan Geçme