Sosyal Medya Fenomenleri Malatya'yı Tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) Malatya'nın tarihi, kültürü, turizmi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) Malatya’nın tarihi, kültürü, turizmi ve mutfağını tanıtmak amacıyla yaptığı çalışmalar ara vermeksizin devam ediyor. 

Bilhassa Arslantepe’nin UNESCO Dünya Miras Listesine girmesiyle Malatya’yı tanıtım çalışmalarına hız veren TGA, son haftalarda yurtdışından seyahat yazarı basın mensuplarını getirip Malatya’nın farklı bölgelerini gezdirmişti. 

TGA’nın tanıtım çalışmaları kapsamında bu kez sosyal medya fenomenleri Malatya’da ağırlandı. 

722 bin takipçili Mücahit Muğlu, 298 bin takipçili Osman Yeşilbaş (Sen de Gitmelisin), 124 bin takipçili Mert Yılmaz (chefmert) ve 459 bin takipçisi bulunan Koray Özpalamutçu 3 gün süreyle Malatya’da çekimler yaptı. 

İlk gün Arslantepe ile Eski Malatya’da bulunan tarihi mekânları, Malatya Sanat Sokağındaki Fotoğraf Makineleri Müzesi ile Kültür Evini görüntüleyen fenomenler, ikinci gün Akçadağ Levent Vadisi, Darende Günpınar Şelalesi ile Somuncu Baba ve Tohma Kanyonunda fotoğraf ve video çekti. Son olarak Yeşilyurt’ta (Çırmıhtı) Tekstil Müzesi, Lezzet Çarşısı, Kahve Konağı, Gastronomi Konağı ve Sinema Makineleri Müzesini gezen fenomenler kendi hesaplarından anlık paylaşım yaparak Malatya’yı tanıttılar. 


Fenomenler Malatya yemeklerini de görüntüleyip paylaştılar.  Ekip, Malatya’dan ayrılmak için havaalanına gitmeden önce Gündüzbey’de fırında lahmacun yaptırıp parkta yemeyi ihmal etmedi. 

Çekim sonunda elde edilen fotoğraf ve videolar Bakanlığın resmi Instagram hesabı GezsenMalatya hesabında arşiv olarak kullanılacak.

Bakmadan Geçme