'Sorunun Çözümü Listeler Değil Malatya ile Dertlenenlerdir''

14 Mayıs seçimlerinde Bağımsız Milletvekili Adaylığını koyan Av. Tahsin Yaşar 'Mevcut listeler gösteriyor ki hem Cumhur hem Millet İttifakı'nın derdi Malatya değil. Malatya tamamen sahipsiz bırakılmıştır' dedi.

Mevcut listeler kimseyi memnun etmemiştir diyen Av. Yaşar “Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla yıkımın aldığı illerin başında gelmemize rağmen sürecin yönetilememesi, Malatya’da her şey yolundaymış gibi ulusal mecralarda boy gösterilmesi Malatyalıları derinden yaralamıştır. Listeler Malatyalılar için bir deprem daha yaratmıştır. Telefonlarına dahi bakmayan insanlar listelerde yer almaktadır. Sorun onları oluşturanlar ile çözülemez. Sorunun çözümü listeler değil Malatya ile dertlenenlerdir. İnsanların mevcut siyasi aktörlerden yorulduğu yönünde. Artık Malatya farklı simalar ve farklı insanlar görmek istiyor. ” şeklinde konuştu.

Bağımsız Milletvekili Adayı Av. Tahsin Yaşar konuşmasına şöyle devam etti;

“Meslek hayatım boyunca avukat görev aldığım davalarda taraf olmamaya çalıştım. Sürekli çözüm odaklıydım. Çoğu zaman eski öğretmen olmam nedeniyle “ Tahsin hoca diyorsa mutlaka doğrudur. Kulak verin” algısı oluştu. İnsanlar genelde beni “sorun çözer” şeklinde tanır. Kişisel husumetlerim çok azdır. Dinlemeyi, özür dilemeyi, alçak gönüllülüğü esas alan bir yaklaşımım vardır.

Siyasi olarak hiçbir parti ve ideolojiye yakın değilim. Herkesi kucaklayıcıyım. Atatürk sevgisi ile yoğrulmuş dini ve dindarlığı yaşamış ve her iki kesimi de çok iyi tanıyan biriyim. Bu nedenle partilerin aramadığı, içinde bulundurmak istemediği sürekli eleştiri yapan ve yanlışa YANLIŞ diyen bir profil çizdim.

Fiat marka bir aracım var. Bir de depremde sizin gibi zarar görmüş bir evim. Yurttaşa vereceğim tek şey DÜRÜSTLÜK başka bir sermayem yok. DÜRÜST SİYASETÇİ de olabilirmiş dedirtmek dışında bir amacım yoktur.”

Av. Tahsin Yaşar Kimdir?

1982 Malatya doğumlu olan Tahsin Yaşar okul yıllarını Doğanşehir ilçesinde geçirdi.  Baba tarafından Akçadağ’a anne tarafından Hekimhan-Yazıhanlılara akrabadır.

2004 yılında Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesini bitirdi.

Aynı yıl Hekimhan Yeşilpınar (Dostal) Köy öğretmenliği ile hayata başladı.

2005 - 2007 yılında Malatya adliyesinde memuriyet yaptı.

2007 - 2012 yılları arasında Şanlıurfa Cezaevi Öğretmenliği, Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzman kadrosunda ve Malatya E Tipi Kapalı Ceza Evi Öğretmenliği görevlerinde çalıştı.

2012 yılında tekrar Malatya Adliyesi’ne döndükten sonra hukuk fakültesinin yolunu tuttu. Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 2017 yılında memuriyetten ayrıldı.

2017 yılında Malatya Barosu’nda avukat olarak çalışmaya başlayan Tahsin Yaşar halen görevine devam etmektedir.

Ağırlıklı olarak ceza hukuku, aile hukuku alanında kendini gösterdi. Kendini iyi ceza hukukçusu ve iyi bir boşanma ve aile hukuku uzmanı olarak tanımlamaktadır.

Bakmadan Geçme