Son Söz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ağca Ödülünü Aldı

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından düzenlenen '7. Anadolu Medya Ödülleri' sahiplerini buldu.

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından düzenlenen “7. Anadolu Medya Ödülleri” sahiplerini buldu. Malatya'da 22 yıldır yayın hayatını sürdüren Sonsöz Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Nihal Ağca, "Muhabirlikten Yazı İşleri Müdürlüğü’ne Uzanan Başarılı Kariyer" dalında Yılın Yerel Gazetecisi ödülünü aldı. Ağca'ya ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tevdi etti.

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından bu yıl 7’ncısı düzenlenecek Anadolu Medya Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “7. Anadolu Medya Ödülleri” programına katılarak bir konuşma yaptı.

Programa katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen Medya Ödüllerinin 7'ncisinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ödülleri takdim edecekleri kurumları ve medya mensuplarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 320 mahalli ve bölgesel radyoyu, televizyonu, gazeteyi, dergiyi aynı çatı altında bir araya getiren Anadolu Yayıncılar Derneğinin başarı çıtasını her yıl bir adım daha yukarı taşıdığını söyledi.

“YAŞADIĞIMIZ HER KRİTİK DÖNEMEÇTE ANADOLU MEDYASI, MİLLÎ İRADE VE DEMOKRASİDEN YANA NET BİR TAVIR ALDI”

Derneğin yerel medya gündemini millete ve milletin kadim değerlerine sabitleyerek yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan Anadolu medyası, ne kadar etkin ve yaygın olursa demokrasimiz de o derece güçlü olacaktır. Anadolu medyasının sesi ne kadar gür çıkarsa, milletimizin talep ve beklentileri de o derece makes bulacaktır. Sizleri sıradan birer yerel medya kuruluşundan ziyade, on yıllardır sesine kulak verilmeyen milyonların medyadaki temsilcisi olarak görüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her biriniz varlığınızla ülkemize, medya ikliminin çeşitlenmesine önemli katkılar sunuyorsunuz. Mahalli medyanın halkımızın doğru bilgilendirilmesinde oynadığı kritik role özellikle son yıllarda defalarca şahit olduk. Gezi olaylarından 17-25 Aralık girişimine, terör saldırılarından 15 Temmuz ihanetine kadar yaşadığımız her kritik dönemeçte Anadolu medyası millî irade ve demokrasiden yana çok net bir tavır aldı” dedi.

Türk demokrasisinin üzerinden vesayetin gölgesini kaldırmaya dönük her hamlelerinde, yerel medyanın desteğini bizzat görüp tecrübe ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lafa gelince 'özgür basından' dem vuranların, darbecilere alkış tuttuğu bir dönemde sizler cesaretle demokrasimize sahip çıktınız. Küresel sistemin çarpıklıklarının temsilcisi odaklarla bir olup siyasete ayar veren kalemşorlar karşısında, yerli ve millî basının nasıl olması gerektiğini yine sizler gösterdiniz" diye konuştu.

“MEDYAMIZDAKİ FARKLI SESLERİ ÇOĞALTMAK İÇİN YEREL KURULUŞLARIMIZA DESTEK VERDİK”

Örnek duruşlarından dolayı yerel medyaya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de sizlerin etkinliğini daha da artırmak ve medyamızdaki farklı sesleri çoğaltmak için yerel kuruluşlarımıza destek verdik" dedi.

Bürokratik iş ve işlemlerin kolaylaştırılması başta olmak üzere pek çok alanda yerel medyanın yükünü hafiflettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: "Sorunlarınızın çözümü noktasında her zaman güçlü bir irade sergiledik. Anadolu medyasına ve temsilcilerine kapımızı daima açık tuttuk. İnşallah bundan sonra da sizlere kulak vermeyi, sizlerle dayanışma içinde hareket etmeyi sürdüreceğiz. Özgür, tarafsız, halka karşı kendini sorumlu hisseden bir medyanın demokrasiler açısından taşıdığı önemi hepimiz biliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için literatürde medyayı tarif ederken sık sık 'dördüncü kuvvet' kavramına başvurulduğunu görüyoruz. 'Dördüncü kuvvet' ifadesi bizim medyamızın da sahiplendiği, bilhassa siyaset kurumu ile olan ilişkilerinde sıkça referans aldığı bir kavramdır. Kamu adına siyaset kurumunu izleyen, denetleyen, varsa hatalarını ortaya çıkaran bir medya elbette bu tanımı ziyadesiyle hak eder. Medyanın asli görevi de zaten vatandaş adına gözcülük yapmaktır. Millete ve memlekete hizmet gayesiyle hareket eden hiç kimse böyle bir medyanın varlığından rahatsız olmaz, olmamalıdır."

Türkiye'de "dördüncü kuvvet" ifadesinin genellikle yanlış yorumlandığına, millet ve milletin seçtikleri üzerinde bir tahakküm aracına dönüştürülmeye çalışıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, medyanın önemli bir kısmının bilhassa darbe dönemlerinde halkın sesi olmak yerine, antidemokratik güç odaklarının dümen suyuna girmeyi tercih ettiğini hatırlattı.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun başlıklarından birini "değerlerin yüzyılı" olarak belirlemelerinin sebebinin de bu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Aileden başlayarak, eğitimin tüm kademelerine ve çalışma hayatına kadar her alanda insanlarımızı, medeniyetimizin değerleriyle buluşturacak bir iklim inşa etmeyi hedefliyoruz. Hiç şüphesiz medya bu gayretin hem en önemli unsuru hem de taşıyıcısı olacaktır. Anadolu medyasının ise ismine yakışır şekilde bu mücadelede en ön safta yer alacağına inanıyorum. Sizlerin şahsında hakkın hatırını yere düşürmeyen tüm gazetecilerimize, medya kuruluşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu duygularla bir kez daha 7. Anadolu Medya Ödülleri'ne layık görülen isimleri ve kurumları tekrar tebrik ediyorum."

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu hak kazanan medya mensuplarına ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Tören sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alanlar ve katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme