'Siyasete Sevgi Ve Saygı Dilini Yeniden Kazandırmalıyız'

Eğitimci, yazar ve iş kadını Asuman Sarıtaç, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt'un sorularını yanıtladı

Eğitimci, yazar ve iş kadını Asuman Sarıtaç, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt’un sorularını  yanıtladı
Sizleri tanıyabilir miyiz?
1978 yılında Malatya’da doğdum. Eğitimci, yazar ve iş kadınıyım. Yıllardır Malatya’da özel sektörde eğitim alanında çeşitli kademelerde öğretmenlik ve yöneticilik yaptım. Şu anda Çamlıca Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanıyım ve eğitim yöneticiliği yapıyorum. Aynı zamanda otuza yakın kitabın yazarıyım. Özellikle çocuk edebiyatı üzerine kitaplar yazmayı seviyorum. Evliyim, üç çocuk annesiyim.
Uzun zamandır siyasetin içindesiniz. Daha önce Ak Parti’de siyaset yapıyordunuz. Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği de yaptınız. Yıllar önce Ak Parti’den istifa ettiniz ve siyasetten geri çekildiniz. Şimdi son bir yıldır İyi Parti içinde etkin siyasetle uğraşıyorsunuz. Asuman Sarıtaç neden İyi Parti’de?
İyi Parti milliyetçi, kalkınmacı, demokrat, merkez sağ bir parti. Öncelikle liderimizin kadın olması benim için çok önemli ve çok güzel. Kadına değer veren ve bunu da hissettirebilen bir partinin mensubu olmak güven veren önemli bir duygu. 
Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in bu işe gönlünü, tüm enerjisini koyarak canla başla çalışıyor olması, mücadeleci yapısı, pes etmemesi, milletimizin derdiyle dertlenen bir insan olması beni çok etkilemiştir ve İyi Parti saflarına katılmama neden olmuştur. 
Bununla beraber İyi Parti’nin ilkeleri benim de özümsediğim ilkelerdir. Bu ilkeler nelerdir? 
Türk milletine güveni esas almak, açık-dürüst-hesap verebilir olmak, çoğulcu-kapsayıcı-katılımcı pozitif siyaset yapmak, somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak, çözüm üretmek için var gücüyle çalışmak, eleştiriye açık özgür düşünceli olmak, siyaseti sahip olduğumuz değerlerimiz üzerinden üretmek ve yapmak, farklılıklara saygılı olmak, her alanda milli menfaatlerimizi ön planda tutmak.
Bu ilkeler ülkemiz içinçok önemli ve gerekli ilkelerdir. Bu saydığımız ilkelerin dilde kalmayacağına olan inancım da tamdır. Evet, şunu gönül rahatlığıyla diyebilirim ki; İyi Parti’nin hedeflerini, amaçlarını, ilkelerini doğru buluyorum ve vatanımızın fazlasıyla bunlara acilen ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İşte bunun için İyi Partideyim.
Gençlerin ve kadınların akabinde tüm milletimizin umudu olan bir partide yer aldığım için çok mutluyum.
Ülkemizin durumunu şu anda nasıl buluyorsunuz?
Ülkemiz ne yazık ki uzun zamandır her anlamda çok şey kaybetti. Eğitime bakıyorsunuz elinizde kalıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz kaliteli, yeterli eğitim maalesef ki alamıyor. Sağlık deseniz doktorlarımız, hemşirelerimiz yurt dışını tercih eder hale geldi, getirildi.Bir emar sırasını insanlar aylarca bekliyor. Tarım ve hayvancılıkta kaybımız çok büyük. Kendi kendine yetebilen bir ülkeden gıda adına her şeyi ithal eder bir hale geldik, getirildik. Paramızın bir kıymeti kalmadı. Vatandaşlarımız ağır ekonomik şartlar altında ezilirken belli bir kesimin debdebeli, şatafatlı bir israf hayatını devletin imkânlarıyla yaşıyor olması çok acı bir gerçek. Yurt dışına giden zeki, becerikli gençlerimizin haddi hesabı yok. Üstüne üstlük ülkemiz yabancılarla doldurularak adeta bir mülteci yuvası haline getirildi. Şu anda millet olarak büyük bir güvenlik açığıyla ve güvenlik sorunlarıyla baş başa bırakılmış durumdayız. Sınırlarımız delik deşik bir halde. Terör ne yazık ki ülke gündeminde halen en üst sıralarda bulunuyor. Ülkemizin durumunu anlatmaya kalksak sayfalar dolusu konuşmak yazmak gerekiyor. Velhasıl-ı kelam iç açıcı bir halimiz yoktur. 
Ülkemizde siyaset noktasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
Her şeyden önce siyasete sevgi ve saygı dilini yeniden kazandırmalıyız. Farklı düşüncelerden olan insanların saygı çerçevesinde, birbirinden nefret etmeden de, kötü sözler kullanmadan da siyaset yapabileceğini göstermek zorundayız. Ülkemizin kaderini tek bir kişinin eline bırakmayı doğru bulmuyoruz. Bu yüzden de parlamenter sisteme yeniden dönmeliyiz. Yargının üstünde ki ağır baskıyı kaldırmalı ve tarafsız, bağımsız, adil bir yargı sistemini yeniden tesis etmeliyiz. Tüm kamu kurumları şeffaf ve hesap verebilir duruma getirilmeli. Yolsuzluklarla tam ve etkin bir mücadele vermemiz gerekiyor. Böylelikle devletimizin ve vatandaşlarımızın tüm haklarını koruyabilmeliyiz. Türkiye muhteşem kültür mozaiğine sahip bir ülke. Farklı inançlara saygıyı ve ifade özgürlüğünü gerçek anlamda sağlayabilmeliyiz.
Bizler tüm kalbimizle inanıyoruz ki İyi Parti iktidara geldiğinde hızlı ve yerinde çözümlerle milletimizin yüzünü yeniden güldürmeyi başaracaktır. Şu anda ki tüm çalışmamız, tüm çabamız, gayretimiz bunun içindir.
Sizce kadınlar ve gençler siyasetin neresinde olmalıdır?
Kadınlar ve gençler sadece siyasetin değil her alanın tam merkezinde, tam kalbinde aktif bir şekilde var olmalıdır. Bir kere kadın demek, genç demek güç demektir ve davalar kadınların, gençlerin güçlü omuzlarında yükselecektir. 
Bugün dünyanın birçok yerinde kadınlar en basit haklarını bile almak için halen mücadele etmek zorundayken bizim ülkemizde liderimiz, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce biz kadınlara her türlü seçme-seçilme hakkını vermiştir. Böylesi öngörü sahibi bir lidere kadınlar olarak çok şey borçluyuz. Her geçen yıl Atatürk’ün ülkemiz için ne kadar değerli bir lider olduğunu daha iyi anlıyoruz. 
Ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde kadınlar ve gençler kendilerini ifade etme noktasında daha fazla desteğe ihtiyaç duymaktalar.
Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener Hanımefendi de gençlere ve kadınlara ne kadar çok önem verdiğini, siyasette yer almaları gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Verdiği bu önemi önümüzde ki genel seçimlerde de tüm ülkemize göstereceğini düşünüyoruz. 
Yerelde Malatya siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Malatya insanıyla, kültürüyle, coğrafyasıyla çok kıymetli, güzel bir şehir. Her ilçemiz ayrı bir güzelliğe, ayrı bir ekonomik değere, ayrı bir turizm potansiyeline sahip. Buna rağmen gelişme noktasında bir arpa boyu yol alınamamıştır. 
Malatya ne yazık ki yıllardır hak ettiği değeri, kıymeti görmemiştir. Malatya’mıza bazı hizmetler yapıldı mı? Tabi ki yapıldı. Bunu inkâr edemeyiz. Fakat bu hizmetler yeterli miydi? Kesinlikle cevabımız hayır. Yapılan hizmetlerin kat kat daha fazlası, daha iyisi yapılabilirdi. Malatya insanı samimiyetiyle, cana yakınlığıyla, çalışkanlığıyla, takdire şayan milliyetçi duruşuyla, yardımseverliğiyle, vatan ve bayrak sevgisiyle her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor.
Siyasette çok aktif ve yoğun çalışan bir kadınsınız. Seçmenle birebir temas kuruyorsunuz. Malatya’da mahalle mahalle, sokak sokak birebir İyi Parti için çalışmalar yapıyorsunuz. Önümüzde ki genel seçimlerde de bir aday adaylık süreciniz olacak. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
Nasip olursa bir aday adaylık sürecimiz olacak. Her aday adayı gibi bu durumun adaylığa dönüşmesi tabi ki arzumuzdur. Böylece yerelde Malatya’mıza, Malatya insanına, genelde ülkemize hizmet etme noktasında güzel bir fırsat yakalamış olacağız. Ben bu konuda bu güne kadar beni destekleyen, her daim yanımda olan başta kıymetli eşime ve aileme, dostlarıma, arkadaşlarıma, değerli partililerimize ve tüm Malatyalılara çok teşekkür ediyorum. Yapılacak genel seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bakmadan Geçme