Sivas - Malatya - Elazığ Hızlı Tren Hattı 2023'te İhaleye Çıkacak

Sivas - Malatya - Elazığ Hızlı Tren Hattı 2023'te İhaleye Çıkacak

2011 yılından buyana Malatya’nın gündeminde olan Hızlı Tren Projesi için ihalenin 2023 yılının ilk aylarında yeninden yapılacağı öğrenildi. İskenderun - Malatya hızlandırılmış tren hattı projesine altlık oluşturacak olan proje 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına alındı. Buna göre; Sivas’a kadar uzanan ağ Malatya ve ardından Elazığ’a uzanacak

Yaklaşık 250 kilometrelik demiryolu varlığına sahip Malatya’da Hızlı Tren bekleyişi sürüyor. 11 yılıdır kent gündeminde olan ve etüt çalışmaları sona eren projenin 2023 yılının ilk aylarında proje ihalesine çıkılacağı öğrenildi. Proje ihalesinin tamamlanması ile birlikte yine 2023 yılı içerisinde uygulama ihalesinin tamamlanacağı kaydedildi. Bölgenin ve orta doğunun bağlantı yolu olacak hızlı trenin merkezi Ankara olacak ve Sivas, Malatya ve İskenderun’a kadar uzanacak.

ELAZIĞ- MALATYA ARASI İHALE AŞAMASINDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen altyapı hazırlıkları Sivas için son aşamaya geldi. Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada Ankara-Sivas hattının önümüzdeki aylarda hizmete alınacağı belirtildi.

Sivas – Malatya ve ardından Malatya – Elazığ şeklinde uzanacak projenin Elazığ ayağı için TCDD tarafından Malatya-Elazığ arası Elektrifikasyon sistemi kurulması için 7 Aralık’ta ihaleye çıkıldı.

İhalenin sonucu ile birlikte her iki şehir arasında bağlantı Hızlandırılmış Tren Hattı ile daha da güçlendirilecek.

MODLAR ARASI TAŞIMACILIK PROJEYE ALTLIK OLACAK

Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında Türkiye'de modlar arası taşımacılığın yaygınlaştırılması başlığı ile programa alınan projeler paylaşıldı.

 Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas-Malatya-Gaziantep güzergahındaki demir yolu modernizasyon çalışması ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi, İskenderun-Malatya Hızlandırılmış tren hattı projesine altlık olacak.

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN SEFER YAPACAK

Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ’nin (TÜRASAŞ) tarafından üretilen Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesi kapsamında 2025 sonuna kadar TCDD’ye 8 tren setinin teslim edileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre; Sivas-Malatya, Malatya – Elazığ hattında yerli ve milli üretim olan bu araçlar kullanılacak.

Bakmadan Geçme