Sinan Oğan: Terör örgütüne mesafe koymayan bize gelmesin

Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yaptığı açıklamada

Birlik Haber Ajansı, (BHA)- Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yaptığı açıklamada, “Desteğimizi isteyen olursa terör örgütüyle arasına mesafe koymak zorunda. Terör örgütüyle mesafe koymayan varsa, zaten bize gelmesin” sözlerini kullandı.

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, basın açıklaması düzenledi.

Oldukça zor bir seçim olduğunu kaydeden Oğan, “Çok kısıtlı imkanlarla bu seçime girdik. ATA İttifakı olarak anketlerde, televizonlarda yok sayıldık. Taşlı sopalı saldırılara maruz kaldık. Sosyal medyadan, televizyon yorumlarından linçlere maruz kaldık. Ancak biz hep plana sadık kaldık” dedi.

“İkinci tur en başından beri öngördüğümüz bir şeydi”

Oğan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

 İlk günden beri, “HDP ve HÜDAPAR gibi terörle arasına mesafe koymayan siyasi partiler kilit olma hesabı yapıyor, Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak bu hesabı bozacağız” dedik. Biz de bu şartlarla, bu imkanlarla bizim ikinci tura kalmamızın çok kolay olmadığının farkındaydık. Seçimlerin ikinci tura kalacağı en başından beri öngördüğümüz bir şeydi. Biz, Türk milliyetçilerini ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye’deki seçimlerin merkezine oturtmak için yola çıkmıştık. Bizim bütün hedefimiz Türk devletinin ve Türk milletinin ali menfaatlerinin Türk milliyetçileri tarafından korunması ve Türk milliyetçileri tarafından sağlanmasıydı.

“İkinci turun belirleyeni olacaklar”

Seçimler ikinci tura kalmış gözüküyor. YSK Başkanı yüzde 50’sinin sisteme girildiğini söylüyor. Anadolu Ajansı ve Anka’ya baktığımızda ise çok farklı sonuçlar gözüküyor. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler, ikinci turun belirleyeni olacaklar.

“İstişare sonucu karar vereceğiz”

Seçimler ikinci tura kalırsa, önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Milletimize, memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an şunu veya bunu destekleyeceğiz demeyeceğiz. İstişareler yapacak ve istişarelerin sonucunda bir karar vereceğiz.

“Bizim desteğimiz terör örgütüyle mesafe koyarlarsa olur”

Son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine girecekmişiz gibi lanse edildi. Oysaki bizim söylediğimiz çok açıktı. Biz; anayasanın ilk 4 maddesinin değişmezliği, Madde 66 Türklüğün anayasadan çıkarılma girişimlerinin karşısında bir set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, Türkiye’deki son ekonomik krizin temel sebeplerinden olan faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığından kurtulunması, terör örgütleriyle müzakere gibi bizim öne koyacağımız şartlar vardır. Eğer ikinci turda bizim desteğimize ihtiyaç duyan biri olursa, terör örgütüyle ve uzantılarıyla arasına mesafe koymak zorunda

"Payımız onların düşündüğünden farklı"

Son 3 gündür Muharrem İnce’ye yapılan linç girişimi bize yapılmaya çalışıldı. Koltuk derdindeymişiz gibi gösterilmeye çalışıldı. Şimdi gördüler ki, Sinan Oğan ve ATA İttifakı’nın payı, onların düşündüğünden farklıdır.

Bakmadan Geçme