Sektörde Mühendislik

Sertaç AYSAN Makine Mühendisi

Yaşadığımız coğrafyada ve dünya genelinde önemli yeri olan bu meslek dalının çok önemli görevleri de vardır. Mühendiste olması gereken vasıflar; mühendis etrafına pozitif ivme katmalıdır.  Mühendis kendine güveni tam cesur insan olmalıdır. Mühendis mesleğinin sembolü olan cetvelden daha düzgün insan olmalıdır. Milli çıkarları her türlü çıkarların üzerinde tutan kişi demektir. Mühendis kendi mesleğini politik ve siyasi tartışmalardan uzak tutmalıdır. Mühendis aldığı ücretin çok üzerinde ekonomik katkı sağlayan bir bireydir. Mühendis ulusuna ve topluma daha faydalı olabilmek için sürekli kendini ve etrafını bilgiyle güncellemelidir. Mühendis kişilere bağlı kalmayan, olması gerektiği gibi davranan birey demektir. Başta teknoloji, ticari ve sosyal konular olmak üzere teknik konularda da çözüm üreten ve bilim destekli yeni ürünler ortaya çıkaran kişilere mühendis denir. Büyük çapta oldukça karmaşık sistem sorunlarını analiz etmek ve proje geliştirmek gibi başlıca işleri yerine getirmektedir.
Mühendislik geleceği inşa edip hemen hemen her alanda payı olan bir meslektir. Bir ülkenin gelişimi büyümesi ekonomik ve teknolojisile olmaktadır. Biz gençler ülkemizin geleceği için çok çalışıp teknoloji anlanın da  ülkemizi iyi yerlere taşımamız gerekir. Robotik ve Otomasyon, Yapay Zekâ, Savunma Sanayi ve Havacılık ve Otomotiv gibi çeşitli sektörlerde her zaman en iyisi olup yeni projeler ile insan hayatını kolaylaştırmak için daima çalışmalıyız.

Mühendislik alanında, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli niş endüstriler vardır, ancak çoğu mühendisin sahip olduğu temel sorumluluklar ve görevler vardır. Başarılı bir mühendis için sorumlulukların temeli planlama ve hazırlıktır.

Bu gelişmelerin yaşanması için her zaman üretim, her zaman İnovasyon…

Sertaç AYSAN 
Makine Mühendisi

Bakmadan Geçme