Rusya Vize Başvurusu

Rusya devletine seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşları seyahat amacına uygun olan vize türüne başvurmaları gerekir. Rusya vize başvurusu için ilk olarak vize başvuru formu doldurulur.

Rusya devletine seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşları seyahat amacına uygun olan vize türüne başvurmaları gerekir. Rusya vize başvurusu için ilk olarak vize başvuru formu doldurulur. Form doldurulmasında doğru olan bilgilerin yazılması gerekir. Daha sonra Rusya seyahatinin nedenine göre uygun olan vize türü belirlenir ve evrakları hazırlanır. Evrakların hazırlanmasından sonra Rusya vizesi için randevu alınır. Randevu tarihinde Rusya Konsolosluğu’na gidilerek hazırlanmış evraklar konsolosluk vize bölümüne teslim edilir. Burada bazı biyometrik işlemler yapılmasından sonra vize başvurunuzu tamamlamış olursunuz.

Rusya Vizesi İçin Gerekli Belgeler Şunlardır.
Rusya Konsolosluğu doldurulmuş vize başvuru formunu ve gerekli tüm destekleyici belgeleri aldıktan sonra vize başvurusunu işleme koymaya başlayacaktır. Rusya vizesi için gerekli belgeler şunlardır.

Orijinal pasaport
Pasaportun orijinalinde vize ve göçmenlik damgaları için en az iki boş sayfa bulunmalıdır.
Pasaport, Rusya'dan planlanan ayrılıştan sonra en az altı ay geçerli olmalıdır.
Başvuru sahibinin pasaportunun süresi planlanan ayrılıştan sonraki altı ay içinde dolacaksa, başvuru sahibi yeni bir pasaport almalıdır.
Pasaport fotokopisi, Pasaportun biyografik sayfasının (başvuru sahibinin fotoğrafının ve adının bulunduğu sayfa) ve mevcut ve önceki vizelerin bulunduğu tüm sayfaların fotokopisi gereklidir.
Vize başvuru formu, Doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu gereklidir.
Fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf gereklidir. Fotoğraf, vize başvuru formunun sağ üst köşesine yapıştırılmalı veya zımbalanmalıdır.
Seyahatinizin amacına bağlı olarak, mali kaynak belgesi
Sağlık sigortası belgesi
Öğrenci statüsü kanıtı gibi ek belgeler sağlamanız gerekebilir.
Rusya vizesine başvuru yapan kinin kimlik fotokopisi
İşlem süresi vize türüne ve Konsolosluğun iş yüküne bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle yaklaşık 20 iş günüdür. Vize işleme alındıktan sonra, başvuru formunda belirtilen adresteki başvuru sahibine postalanacaktır.

 Rusya vizesinin Rusya'ya giriş için bir garanti olmadığını unutmamak önemlidir. Giriş limanındaki göçmenlik yetkilileri, yabancı bir vatandaşın ülkeye girişine izin verip vermeme konusunda son sözü söyleme hakkına sahiptir.

Rusya vizesi başvuru formu doldurulup imzalandıktan sonra, başvuru sahibi gerekli tüm belgelerle birlikte Rusya Konsolosluğu'na teslim etmelidir. Gerekli belgeler, başvurulan vize türüne göre değişiklik gösterebilir

Vize belirli bir süre için geçerlidir ve başvuru sahibinin belirli bir amaç için Rusya'ya girmesine izin verir. Rusya Konsolosluğu'nun başvuru sahibinden ek belgeler talep edebileceği ve Konsolosluğun herhangi bir vize başvurusunu reddetme hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır. Gibi ek belgeler sağlamanız gerekebilir.

Rusya Vizesi İşlem Süresi
 Rusya vizesi işlem süresi Konsolosluğa bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 3 ila 21 gün arasındadır. Konsolosluk, vize işlem süresi boyunca ek belgeler talep edebilir ve bu da işlem süresini geciktirebilir. Rusya vizesi başvuru ücreti nakit olarak veya Rusya Konsolosluğu adına düzenlenmiş havale ile ödenmelidir. Vize başvuru ücreti iade edilmez ve vize destek belgelerinin fiyatına dahil değildir. Rusya turistik vizeleri 30 güne kadar geçerli olan tek girişli vizelerdir. Rusya ticari vizeleri 12 aya kadar geçerli olan çok girişli vizelerdir.

Rusya vizesi başvurusu yapılırken bazı kurallara çok dikkat edilmesi gerekir. Rusya vizesi başvuru formu doğru bilgiler olacak şekilde doldurulmalıdır. Rusya vize başvurusu için formu Rusya Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve resmi özellik taşıyan bir belge olması nedeniyle form Rus dilinde ve Türkçe dilinde doldurulması uygun olur. Vize başvurusu için hazırlanacak evraklar Rusya seyahatine uygun olan vize türünün evrakları olacak şekilde hazırlanması uygun olur. Rusya vizesi başvurusunda yapılacak bir hata vize başvurusunun iptal olmasına neden olur. Bu nedenle de yeniden Rusya vize başvurusunda bulunmak zorunda kalırsınız.

Bakmadan Geçme