Rönesans Holding Malatya'ya konteyner kent kurmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da enkaz kaldırma çalışmaları sürerken Malatyalı iş insanı Erman Ilıcak'ın sahibi olduğu Rönesans Holding

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları sürerken Malatyalı iş insanı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding ilk günden beri sahada olduğu gibi konteyner kent kurmaya devam ediyor.

6 Şubat’ta meydana Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremde Malatya’da büyük yıkıma uğradı.

Depremler sonrası bölge için büyük seferberlik başlarken Malatya iş insanı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding’te çalışmalarıyla bölgede yaraları sarmaya devam ediyor.

Rönesans Holding’in Malatya ve deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“Rönesans ailesi olarak, hepimizin bu acı gününde el ele vatanımızın yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yakınlarını kaybedenlerin derin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

Milyonlarca vatandaşımızın etkilendiği deprem afetiyle birlikte acil insani yardımların yanı sıra depremzedeler için anlık ihtiyaçları gideriyor ve sürdürülebilir çözümler üretmek için çalışıyor, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli irtibat halinde organize oluyoruz.

Afet bölgesinde bulunan, kendileri ve aileleri de depremden etkilendiği halde depremin olduğu sabah saat 05:00 itibari ile yola çıkan, canla başla 195 saati aşkın bir süre aktif arama kurtarma çalışmalarını yürüten ve 23’ü çocuk 189 vatandaşımızı enkazdan çıkaran  arama-kurtarma ekibimiz, sayıları 2.000 kişiyi aşan gönüllü Rönesanslılar, 4.078 kişinin barınmasını sağlayan, 819.000 öğün yemek çıkaran şantiye, hastane proje ve merkez ekiplerimiz ve tüm faaliyetlere destek olan iş ortaklarımızla birlikte dört bir koldan ulaşabildiğimiz tüm depremzedelerin ihtiyaç ve sıkıntılarını gidermek için gayret ediyoruz.

Depremin ilk günü 100’den fazla vinç, ekskavatör, loader, JCB, Bobcat, jeneratör, konteyner, aydınlatma kulesi gibi araç ve ekipmanı ve 28 acil ihtiyaç tırı ile 2 mobil mutfağımızı ilgili ekiplerin yönlendirmesi ile bölgeye sevk ettik,

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin ve Malatya Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nun depremzedelerimize açılmasıyla,

Refakatsiz çocukların yanında olabilmek ve onlara sahip çıkabilmek için çocuk hakları konusunda çalışan UCİM ile birlikte harekete geçtik. Psiko-sosyal ve travma sonrası destek mekanizmalarını oluşturmak üzere 24 saat vardiyalı çalışan gönüllü psikologları Adana Şehir Hastanesi’nde görevlendirdik.

Geçici barınma sağlayacak ilk konteyner kentimizi “Malatya Yaşam Kent” Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi yanındaki alana kurduk, 2.000 kişiyi burada misafir ediyoruz. Adıyaman ve Malatya’da toplam 2.000 konteynerden oluşacak ve yaklaşık 10.000 kişiye geçici yaşam alanı sağlayacak konteyner kent için de hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Bölgedeki AVM ve hastane projelerimizi tüm bölge halkının kullanımına açtık. Bugüne kadar şirketimizin sağladıklarına ek olarak çalışanlarımızın topladığı ve AVM’de vatandaşlarımızın teslim ettikleri ile birlikte toplam 203 tır acil gereksinim malzemesini depremzedelere doğrudan ulaştırdık.

Gaziantep Şehir Hastanesi şantiyemizde 1.000'den fazla vatandaşın barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çalışanlarımızın aileleri için bölgedeki şantiyelerimizde, inşaatını ve işletmesini üstlendiğimiz deprem izolatörü olan şehir hastanesi işletmelerimizde yatakhaneler açtık, ayrıca talep eden çalışanlarımızdan 51’ini aileleri ile birlikte Ankara'daki misafirhaneye transfer ettik.

Kahramanmaraş Piazza AVM bölgenin merkez dağıtım üssü oldu, bölgeye gelen yardımlar buradan vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Burada 1.000 depremzedeye sığınma imkanı sağlayacak çadır kurduk, temel ihtiyaçlarını burada karşılıyoruz.  Çocukların oyun oynayabileceği ve çizgi film izleyebileceği çocuk çadırını bu hafta hayata geçirdik.

Depremin ilk anından beri büyük bir seferberlik içindeyiz. Hep birlikte acil konular için hareket ettik, bir yandan arama kurtarma faaliyetleri sürerken diğer yandan insani acil ihtiyaçları karşıladık. Şimdi depremzedeler ve bölgedeki vatandaşlarımız için uzun vadeli sürdürülebilir çözümler bulmak için adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Yürekten çalışıyoruz. 

Rönesans olarak, vatanımızın bu zorlu günlerinde, ülkemizin ve insanımızın yanındayız. Bu günlerin de üstesinden hep beraber el ele geleceğiz.”

Bakmadan Geçme