Rıdvan Mertöz İlkokulu Açılışı Yapıldı

Battalgazi İlçesi Elmalı Mahallesinde hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz tarafından

Battalgazi İlçesi Elmalı Mahallesinde hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz tarafından, metruk halde iken yeniden yaptırılan İlkokul ve Anaokul olmak üzere iki bölümden müteşekkil Rıdvan Mertöz İlkokulunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Açılış programına; Vali Hulusi Şahin, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz ve eşi, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir birer konuşma yaptılar.
Vali Şahin yaptığı konuşmada; “Böylesine güzel bir eğitim yuvasını   hayırsever iş insanı  Rıdvan Mertöz beyefendinin katkılarıyla evlatlarımızın hizmetine  sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki İlkokullarda özellikle Anaokullarında evlatlarımız evlerine yakın olsun, annelerinden çok uzakta olmasın. 
Özellikle Anaokulu ve İlkokullarda taşımalı eğitim bizi oldukça zorluyor. Kış koşulları ve yol imkanlarının olumsuz olduğu bölgelerde olabildiği kadar okullarımızı açık tutmayı tercih ediyoruz.  Ama göç Türkiye'nin bir gerçeği,  köyler hızla boşalıyor ve bu binalar da atıl kalıyor.
Biz eski taş binalarımızın, okul binalarımızın, içinde öğrenci yoksa bile boş kalmasını istemiyoruz. Onları köyün, mahallenin ihtiyacına yönelik her türlü faaliyetin yapılabileceği yaşam merkezleri olarak yeniden dizayn ediyoruz. Bu bir Köy Odası, Taziyeevi veya Halk Eğitim Kursunun Merkezi olabilir ya da Aile Sağlık Merkezi olabilir. Yeter ki bu okul binaları yaşasın, eğitim yuvaları bir şekilde vatandaşımızın hizmetine sunulsun. Bu binanın öğrencilerimizin hizmetine sunulmasında emeği geçen ve az önce Malatya’mıza bir de Lise kazandırma sözü veren Sayın Rıdvan Mertöz’e çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Vali Şahin, hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz’e eğitime yapmış olduğu katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Vali Şahin ve Protokol üyelerince kurdele kesilmesinin ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme