Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay İstanbul'da Gerçekleşen MİAD Toplantısına Katıldı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Malatya’nın Bugünü ve Geleceği Toplantısı” programına katıldı.

Malatya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimi üzerinde durularak birlik mesajlarının verildiği MİAD toplantısına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi 25 ve 26’ncı Dönem İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Turan Tuna ile çok sayıda davetli katıldı.

Malatya’nın gelişmesi, birlik ve beraberliği konularının konuşulduğu toplantıda söz alan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, MİAD’ın destekleriyle İnönü Üniversitesinde iki konukevinin hizmete devam ettiğini belirterek, “Son aylarda MİAD Konukevimiz artık eskidi. Şimdiye kadar toplamda 550 bin misafir ağırladık. Sizleri MİAD Konukevi’ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu konuyu gündeme getirdik, ama ekonomik nedenlerden dolayı harekete geçemedik. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum.” dedi.

MİAD ile Teknokent arasında ortak çalışmaların devam ettiğine değinen Rektör Kızılay “Bunun dışında çok kıymetli Mustafa Fuat Kaplan bize eğitim ve kültür merkezi yaptı. İçini donattı. Doğal gaz da bağlandı. Bir iki hafta içinde eğitime başlayacak. Ben resmi açılışa buradan hepinizi davet etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Ağır Hasta Bakım Merkezi Projesi

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Ağır Hasta Bakım Merkezi Projesi” hakkında da Malatyalı iş adamlarından destek beklediğini ifade ederek projeyle ilgili şunları söyledi:

“Bu projeden de birkaç cümle ile bahsetmek istiyorum. Rektörlüğüm bitmeden Ağır Hasta Bakım Merkezi projesini hayata geçirmek istiyorum. Daha önce birkaç kez anlattım. Örnek olacak ve ihtiyaç olan bir proje. Ağır hasta bakım merkezlerinden bir örnek yok. Bu, dünyaya örnek olacak bir proje. Projeye gönlünü verecek kıymetli iş adamlarımızı bekliyoruz. Cami, okul, hastane yaptırmak kadar önemli bir proje. Bu projeyi sahiplenmek üzere sizleri davet ediyorum. Hepinize şükranlarımı sunuyorum ve sizleri üniversitemize davet ediyorum.”

Bakmadan Geçme