Rektör Kızılay'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk  önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığını belirterek ataların bu vatanı  canı pahasına koruduğunu ve  gençlere  emanet ettiğini söyledi.

Gençlere seslenen Rektör Kızılay, mesajında şu bilgilere yer verdi:

‘‘Geçmişte yazılan destansı tarihin ilk adımı ve gelecekte atılacak adımların ilham kaynağı olan 19 Mayıs’ın gençlerimize '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' olarak armağan edilmesi, sizlere duyulan güvenin ve verilen önemin bir göstergesidir. Bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında başarılı ve yüksek tarih bilincine sahip gençler olarak, ağır bedeller ödenerek kurulan cumhuriyetimizi ilelebet koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz. Geleceğimizin teminatı olan siz kıymetli gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, aklın ve bilimin kılavuzluğunda nitelikli bir eğitim alması, bilim ve değer üretmesi üniversitemizin de temel misyonudur.’’

Mesajında son olarak Milli Mücadele'nin  bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla andığını ifade eden Rektör Kızılay, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Bakmadan Geçme