Rektör Karabulut'tan Çanakkale Zaferi Mesajı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladığı mesajda, “Çanakkale, tarihte bir benzeri daha olmayan, vatanın ve milletin bekası için gözlerini dahi kırpmadan canlarını bu uğurda feda eden yüz binlerce kahramanın eseridir. Fedakarlığın, azmin ve inancın sembolü olan kahramanlık destanımız Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır.

 

Bugün o kahramanların evlatları olarak bizler ve evlatlarımız “Bir Yanımız Hep Çanakkale” diyerek, bazen şehitlikleri ziyaret ederek, bazen evlerimizde asılı olan tablolar ile bazen şehitlerimiz ile aynı isimleri taşıyan evlatlarımız ile hayatımızın en ince detayına kadar Çanakkale'yi yaşıyor, yaşatıyoruz.

Bütün imkansızlıklara rağmen tarihe altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarını yetiştiren bu millet, bu zaferin kahramanlarına yakışır nesilleri de yetiştirmeye muktedirdir. İşte bizlere düşen en büyük görev ve sorumluluk gelecek nesilleri de bu bilinçte özveri ile vatan sevgisi ile yetiştirmektir.

 

Çanakkale’deki büyük destanı yazan kahramanlarımızın yapmış oldukları fedakârlığın bugünkü karşılığı Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlettir. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.”

 

MTÜ Öğrencilerinden Şehitliğe Bakım

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Malatya Şehitliği’nin bakımını bu senede üstlendi. Battalgazi MYO Bahçe Tarım Programı, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri şehitlik içerisindeki bitkilerin bakımını da yaptılar. Malatya Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen program sonrasında öğrenciler şehitlik önünde bayrak açarak İstiklal Marşını okudular.

Bakmadan Geçme