Reisimizin vizyonuyla milletimin hizmetkarı olmaya talibim

AK Parti İstanbul 3'ncü bölge aday adayı Hakan Berktaş

AK Parti İstanbul 3’ncü Bölge Milletvekili aday adayı, Malatya kökenli Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, Türkiye’nin çok zorlu bir seçim sürecine girdiğini ifade ederek, “İnşallah bu seçimlerden de Cumhur ittifakı olarak yüzümüzün akıyla çıkarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkanlığa yine taşıyacağız. Reisimizin 21 yıldır ülkemizi imar ve ihya çalışmalarının önünün kesilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye bu zorlu seçim sürecinde “Yapanlar ve yıkmaya gelenler” olarak karşı karşıya geleceklerdir. Umuyorum ve inanıyorum ki, ferasetli ve basiretli Türk milleti, proje sahibi olanlarla, Anadolu’yu baştan başa yatırımlarla donatanlarla hiçbir projesi olmayanlar arasındaki farkı gözeterek sandıklara gidecek ve tamamen yıkmayı ve mevcut yatırımları bile durdurmayı vadeden zilleti getirmeye çalışanlara gerekli dersi verecektir. Aziz Türk milleti bu yol ayrımında memleketi şimdiden parsellemek için koltuk kavgası yapanların hangi niyetle hareket ettiğini bilmektedir” dedi. 
İstanbul’da yaklaşık 500 bin Malatyalı olduğunu geçtiğimiz yıllarda TÜİK’in açıkladığına dikkat çeken Hakan Berktaş, “Bendeniz aynı zamanda MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) Genel Başkanlığını yürütmekteyim. MAKADER bünyesinde şimdiye kadar çok özgün ve özel projelere imza attık. Malatya’mızın kültür, sanat ve gastronomik değerleriyle ilgili farklı nitelikte çalışmalar yaptık. Malatya’mızın kömbesi, peyniri, turşusu, Malatya kebabının tanıtımı, pazarlanmasıyla ilgili yürüttüğümüz bu projelerimizde şehrimizdeki esnafımızdan destek aldık, omuz omuza verdiğimiz önemli bir sinerjiyi ortaya koyduk” diye konuştu. 
Berktaş, Malatya’yı hem Türkiye hem dünyada ekonomik anlamda bir üst lige çıkaracak nitelikli proje olan MAKADER Malatyalılar Ticaret Merkezi projesini hayata geçirmek için çabalarını da hatırlatarak, “Bu projemiz yurdumuz ve dünyanın dört bir tarafına dağılmış Malatyalı hemşehrilerimizi  birbirinden haberdar ederek, yaptıkları işlerde birbirinin ticaretlerini destekleyerek, yeni iş imkanları ortaya çıkararak, işbirlikleri ve güç birlikleri oluşturarak ekonomik bağlantılar sağlamak, üretilen katma değeri artırmak adına atılan çok anlamlı bir adımdı. Biliyorsunuz Türkiye 6 Şubat’ta çok büyük bir felaket yaşadı. 11 ilde çok acı bir şekilde yaşanan felakette memleketim olan Malatya da bu afette çok büyük bir yıkıma uğradı. Malatya’daki esnaflarımız, işadamlarımız, iş yerlerimiz de bu yıkımla birlikte iş ve istihdam kaybına uğradı. Bu sebeple öncelikli olarak ivedilikle Malatya’nın imar ve ihya çalışmalarında çok nitelikli projeler üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. MAKADER olarak ortaya koyduğumuz Malatyalılar Ticaret Merkezi projesinin, Malatya’nın imar ve ihya çalışmasında, ayağa kalkmasında, kapanan işyerlerinin ve fabrikaların açılmasında, çarkların işlemesinde çok önemli bir yeri olacağını düşünüyorum. İfade ettiğim gibi İstanbul’da bulunan Malatyalı sayısı 500 bine yakındır. Eğer layık görülürse meclis çatısı altında özellikle İstanbul ve Malatya eksenli işadamlarımızın, girişimcilerimizi bir netvorkte buluşturarak, ticaretlerini geliştirmelerini sağlamak, yaptıkları işlerde birbirinden haberdar olmayan hemşerilerimizi ekonomik platformlarda buluşturmak misyonunu hayata geçirmek adına çabalar sergileyeceğim. Ben İstanbul’da yaşasam da memleketim olan Malatya’yı unutmayan birisiyim. Gerek İstanbul’da gerekse dünyanın her köşesine dağılmış Malatyalı kardeşlerimin de şehrimizi sevdiğine yürekten inanıyorum. Bu çerçevede özellikle adayı olarak 3’ncü bölgedeki Malatyalı kardeşlerimin de hassaten bu noktada bu kardeşlerine desteklerini esirgemeyeceklerini inanıyorum” diye konuştu.
Berktaş, MAKADER adına bunun yanında Malatyalı olan Türk sinemasının usta ismi ve dünya sinemasına komedi alanında damga vurmuş Kemal Sunal adına da Malatya’da uluslararası ölçekte Kemal Sunal Komedi Sinema Festivali düzenleme noktasında da adımlar atmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bununla ilgili çok önemli girişimlerimiz oldu. Eğer layık görülür de Meclis çatısı altında olabilirsem, Türk sinemasının gülen yüzü Kemal Sunal adına düzenlemek istediğimiz bu projemizi hayata geçirmek adına her türlü çalışmayı yapacağım. Bu projemizi belki İstanbul’da belki de Malatya’da hayata geçirebilirsek, Türk sinemasının gülen yüzü Kemal Sunal’a olan vefa borcumuzu da ödeyeceğimize yürekten inanıyorum. Biz sanatın ve sanatçının birleştiricilik ruhunu bilerek hareket etmek zorundayız. MAKADER olarak Malatya’da faaliyet gösteren veya Malatyalı olan sanatçılarımız için tanıtım çalışmaları da gerçekleştirdik. Malatya’mızda “İz Bırakmak İsteyen” genç yazarlarımıza yol gösterecek nitelikte editörlük, redaktörlük ve yayıncılarla buluşma noktasında da çok nitelikli şekilde girişimlerimiz oldu. İnşallah Reisimizin vizyonuyla milletimizin hizmetkarı olma yolum açılırsa hem Sosyal Hizmetler alanındaki bilgi ve birikimlerimi, hem de MAKADER gibi sivil toplum kuruluşlarındaki tecrübelerimi meclise taşıyarak çok özgün projeleri hayata geçireceğim” açıklamasını yaptı. 
 

Bakmadan Geçme