Promosyon Helaldir

Eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş Kanal Fırat Televizyonu'nda Açıkladı!

Son dönemlerde kendi bünyesine müşteri çekmek için bankalar promosyon yarışına girdi. Bu promosyonun helal mi, yoksa haram mı olduğu ise merak konusu. Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık İle Gündem Programının canlı yayın konuğu olan Diyanet İşleri Eski Başkanı Süleyman Ateş promosyonun helal olduğunu açıkladı.

SSK ve BAĞ-KUR olmak üzere ülkemizde yaklaşık 14 milyon emekli bulunuyor.

Bu promosyonun helal mi, yoksa haram mı olduğu ise merak konusu oldu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programına konuk olan Diyanet İşleri Eski Başkanı Süleyman Ateş konuyla ile ilgili yaptığı açıklamada, “Benim kanaatime göre helaldir” dedi.

ATEŞ: BENİM KANAATİME GÖRE HELALDİR

Eski Başkan Ateş, “adam bankasına parasını yatırıyor. Adam istediği kadar da o maaş orada kalabiliyor. Bankada bu parayı çalıştırıp para kazanıyor. Ondan sonra bu paranın kendinde kalması için bir promosyon veriyor. Yani o adama bir ödül veriyor. Banka kendi rızası ile veriyor bunu. Zorla değil. Benim kanaatime göre helaldir. Kimse kendi kendine Kur’an da delili olmayan konularda şu helaldir şu haramdır demeye hakkı yoktur. Kimsenin böyle bir konuda hüküm vermesi yoktur. Bu konuda bir hüküm yok. Haram diye de bir hüküm yok. O zaman haram olmayan şey helaldir” dedi.

Kur korumalı mevduat hesabını da değerlendiren Ateş, paranın asıl değerini korumak için böyle bir yol izlenmesinin helal olduğunu söyledi.

ATEŞ: TÜRK PARASI ERİYİP GİDİYOR

Ateş, “Buda helaldir. Türk parası eriyip gidiyor. Adam parasının asıl değerini korumak için Kur korumalı mevduat hesabı açıyor. Bununla devlet yatırım yapacak. Bu durum enflasyonun da önüne geçer. Doğrudan döviz satın alınması yerine bu daha iyidir. Çünkü diğer türlü döviz darlığı meydana geliyor. Buda enflasyona sebep olur. Hangisi daha iyi?” ifadelerini kullandı. (Sıtkı Taşel) (BHA)

Bakmadan Geçme