Prof.Dr. İbrahim Gezer'den ABYB'ye 10 Ocak ziyareti

Demokrasi Ve Atılım Partisi(DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer ve Teşkilat üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle

Demokrasi Ve Atılım Partisi(DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer ve  Teşkilat üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle Anadolu Basın Yayın Birliği ( ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti. 
‘’Halkın doğru ve tarafsız haber alma imkanının teminatı olan gazetecilerin kaleminin özgür olması son derece önemlidir’’ifadelerine yer veren Demokrasi Ve Atılım Partisi(DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer,’’ Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, doğrunun peşinde gitmekten ve kamuoyunun doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktan vazgeçmeden, tüm özverileriyle çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, daha özgür bir ortamda mesleklerini icra etmeleri için başta tüm STK’lar olarak onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum’’şeklinde konuştu.
 “Bir ülkede basın ne kadar özgür ve hak ettiği yerdeyse, çalışanlar özlük hakları açısından iyi ve rahat yazabiliyorlarsa, bunun sağlanabildiği ülkelerin çok hızlı bir gelişme sürecine girdiğine şahit oluyoruz” ifadelerine yer veren Prof. Dr. İbrahim Gezer,’’bizim Ülkemizde basının rahat ve özgürce yazı yazabilmesi, eleştirebilmesi ülkemiz açısından çok önemli. Fakat sizde takdir edersiniz ki, bir süredir ülkemiz bu konuda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya. Özellikle son 7-8 yıldır basın özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor. Maalesef son 10 yılda 11 bin gazeteci işten atılmış durumda’’dedi.
İktidara geldiklerinde ilk işlerinin basın özgürlüğü konusundaki çalışmalar olacağına işaret eden Gezer; “Ülkemizin basın alanında daha özgür yazabildikleri, konuşabildikleri  bir ülkeyi beraberce inşa etmemiz gerekiyor. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden birisi basın özgürlüğü ile ilgili düzenlemelerin yapılması olacak. Rahatlıkla eleştirebildikleri, konuşabildikleri bir ülkenin yolunu açmaya çalışacağız” diye konuştu. 

  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği ( ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, ‘’Demokrasi  ve Atılım Partisi(DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer ve  Teşkilat üyelerine anlamlı ve nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Sayın İbrahim Gezer’in Memlekete hizmet noktasında ,daha üst kademelerde iyi işlere imza atacağına inancımız tamdır’’dedi. 
 

Bakmadan Geçme