Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, seçim ziyaretleri kapsamında Baskil ilçesini gezdi.

Elazığ bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, seçim ziyaretleri kapsamında Baskil ilçesini gezdi.

Elazığ bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, seçim ziyaretleri kapsamında Baskil ilçesini gezdi. 

Bağımsız aday ÇOBAN, Baskil’in seçimden seçime hatırlanmaması gerektiğini vurgularken, açıklamalarına şöyle devam etti:
MANKEN DEĞİL MİLLETİMİZİ TEMSİL EDECEK VEKİL SEÇECEĞİZ
“Baskil ilçemizin slot analizleri bünyemizdedir. Yıllardır köy köy gezip, ilçe merkezinde de sorunları dinleyip bilimsel veriler ile çözümler sunmuşuzdur. kurucusu olduğum ve hala başkanlığını yürüttüğüm Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin yönetim kurulu bile, ortalıkta kustururcasına reklam yapan şahıslardan daha çok tanır Baskilimizi. oturup sayfa sayfa çalıştık ilçemizi. Kurtuluşunun planı dedik adına. Artılarının eksilerinden fazla oluşunu, krizini fırsata çevirmek gerektiğini söyleyip durduk. Bu fırsatların, tehditlerin önüne geçmesine imkan sağlayacak çözümlerle siz vatandaşlarımızın karşısına çıktık. İlçemizin küçülmesine, köylerin boşalmasına, gelecekte göç vererek nüfusun azalmasına müsaade etmememiz gerektiği haykırdık ve Baskil’in geleceğini belirlemek, Baskil’in Kurtuluş Planını birlikte hayata geçirmek için elbirliği, güç birliği ile mücadele etmemiz gerektiğini vurguladık. Aziz hemşerilerimiz de farkındadır ki, şehrimize manken değil, milletimizi temsil edecek vekil seçmek için buradayız. Baskilin köylerini say desek, kendi hanesinden başkasını konuşamayacak kişiler, paranın üzerindeki resimlerin tarihçelerini daha iyi bilmektedir, bunun farkındayız. Size şimdi Baskil’in ilçe sınırları içerisinde bulunan tescilli ve tescilsiz bazı tabiat ve kültür varlıklarını sıralayayım. Geldiklerinde sorun, bir tane fotoğrafları var mı bunların. varsa, direklere biraz da buraların fotoğraflarını assınlar ki reklam olsun. 
1.    Kızıluşağı Köyü, Höyük ve Katırhan Harabeleri.
2.    Aşağıkuluşağı Köyü, Kale.
3.    Suyatağı Köyü, Işıklar mezrası Mar Ahron Manastırı.
4.    Alagören Köyü, Türbe Mescit, Kitabe.
5.    Habipuşağı Köyü, Hamam.
6.    Tabanbükü Köyü, Şemsiyetepe Ören Yeri, Mescit ve Mezarlıklar.
7.    Bilaluşağı Köyü Tarhi Mezarlıklar.
8.    Akkuş Köyü, Körpınar Höyüğü.
9.    Topaluşağı Köyü, Geli Mezrası, Tomisa (Kömürhan) Kalesi.
10.    Keban Boğazı (Fırat Vadisi), Karaleylek Kanyonu.
11.    Saklıkapı Kanyonu, Akuşağı Köyü
Biz, ilçemizin dününde de vardık, bugün olduğu gibi yarınında da olacağız merak etmeyin. 
Bir başka yönüyle takipçisi olacağımız hayata geçirilmesini planladığımız projeleri sıralarsak;
Baskil Gıda OSB Kurulmalıdır. Fırat Havzası kayısı üretiminin yaklaşık %20 sinin Baskil ilçemizden karşılanmasına karşılık başta ulaşım sorunu ve şehirlerarası güzergâh irtibatlarının sağlanmamış olması nedeniyle ilimiz ekonomisine yeterli katkıyı sağlayamamaktadır.
 İlk etapta Elâzığ Baskil Karayolu bölünmüş yol haline getirilmelidir. Devamında ulaşım başlığındaki ilgili ve bağlantılı projeler hayata geçirilmelidir.
 Bugün Kayısı ihracatının ilimiz ihracat payı yok denecek düzeydedir. Benzer durum Alabalık üretimi için de söz konusudur ilimizin, ülkemiz toplam alabalık üretimi içerisindeki payı %24 iken toplam ihracat içerisindeki payı % 1 gibi son derece düşük düzeydedir. Kayısı da olduğu gibi Alabalık üretim yerleri için ulaşım sorunu nedeniyle üretim komşu ilimizin ihracatına yönelmektedir. 
Bu sektörlerdeki tesis sahaları için Keban Ağın arasındaki engebesiz alanlar değerlendirilmelidir. Burada tesisleşme için küçük ölçekli ağırlıklı olarak Alabalık işleme tesislerini bünyesinde barındıracak OSB SAHASI oluşturulmalıdır.
Meyve üretiminin (Özellikle Üzüm, Kayısı ve Badem) yüksek miktarda olması sebebiyle, İşleme, Paketleme ve Depolama Entegre (meyve paketleme, kurutma, şıra, pekmez, sirke vb.) Tesislerinin kurulmalıdır. 
100 Milyon dolarlık üretme potansiyeline sahip ilçede, Kayısı Entegre tesisleri stratejik öncelik olarak kabul edilerek kurulmalıdır.
Aroma ve üretim potansiyeli ile ön plana çıkan ilçenin, Kayısı Pazarı Elazığ’da olmalıdır.
Baskil’in kurtuluş planı bizdedir. Hiç merak etmesin hemşerilerim. 14 mayıs sonrası Allah bize şanlı bir zafer ile yardım ettiğinde Baskil ile ilgili konuşacaklarımız ve yapacaklarımız mevcuttur. Bu işleri öyle boy boy fotoğraflarla çözebileceklerini zannedenler unutmasın ki önce can sonra canan. Önce Baskile çözüm bulunacak sonra fotoğraflarla çözülebileceğine inanacaklar.” dedi.
 

Bakmadan Geçme