PDEV Vefa Zamanı -5 etkinliğinde merhum olan vakıf kurucuları anıldı

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından geleneksel hale getirilen Vefa Zamanı etkinliklerinin beşincisi gerçekleştirildi.

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından geleneksel hale getirilen Vefa Zamanı etkinliklerinin beşincisi gerçekleştirildi.

 

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfının kurulmasında, yaşatılmasında ve bugünlere gelmesinde emek, katkı ve destekleri bulunan, ancak bugün hayatta olmayan Pütürge ve Doğanyol’un yetiştirmiş olduğu hayırsever insanlar; Merhum Ahmet Karaaslan, Merhum Hasan Aslan, Merhum Emin Tanrıvermiş ve Merhum İbrahim Şahin, vakıfın İstanbul’daki merkezinde düzenlenen Vefa Zamanı-5 etkinliğinde anılarıyla, hizmetleriyle ve hayırla yad edildiler.

 

Merhum vakıf kurucusu üyelerin aileleri, Vakıftan burs alan öğrenciler ile vakıf üyelerinin de katıldığı törende konuşan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, vakıf kurucularının çok zor şartlarda Pütürge’den İstanbul’a gelerek hayat mücadelesi verirken böyle bir vakıfın kuruluşuna ihtiyaç duyarak eğitime öncülük ettiklerini belirterek, vakıftan burs alan öğrencilerden emanete mutlaka sahip çıkmalarını istedi.

 

Merhum vakıf kurucularının Vefa Plaketleri aileleri adına katılan Ercan Tanrıvermiş, Şaban Şahin, Tuğrul Karaaslan ve Naime Aslan’a ve kızları Serap  ve Seçil Hanımefendilere  takdim edildi. Ailelere ayrıca vakıf kurucusu merhum büyüklerin vakıf defterindeki üyelik kayıtları da tablo olarak takdim edildi.

Vakfımızın iz bırakan bu büyüklerimizin ve hayatta olanların da özgeçmişleri ve hayat hikayelerini kitaplaştıracak. 

Bakmadan Geçme