PDEV 509 yetim çocuğun yüzünü güldürdü

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından sosyal dayanışma faaliyetleri kapsamında

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından sosyal dayanışma faaliyetleri kapsamında vakıf üyesi ve Pütürgeli hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan’ın katkı ve destekleriyle Malatya’da yetim olan 509 çocuğa Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığı ile kışlık mont yardımında bulundu. Aylık 429 üniversiteli öğrenciye burs sağlayan Vakıf, Pütürge ve Doğanyol’daki tüm okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklara da bu hafta kışlık giysi yardımını ulaştıracak.

 

-Yardımlar teslim edildi, dağıtım yapıldı

 

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen yardım paketi teslim törenine Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi iş insanı Hüseyin Türkan, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi Aydın Öztürk, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak ve dernek yöneticileri katıldılar.

 

-“Bugün yetim çocuklarımızın yüzünün gülmesine vesile oldular”

 

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, “Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener ve beraberindeki heyetine teşekkür ediyorum. Bizim yetim ailelerimizin çocukları için 509 tane kışlık mont gönderdiler. Aslında 1.500 adet mont göndereceklerdi, ancak bizde kayıtlı olan yetim çocuk sayısı 509 olunca o kadarını alabildik. Dernek olarak hazırlıklarımızı yaptık, 500 çocuğumuz bugün montlarını teslim alacaklar. Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı yönetimine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Allah kardeşliğimizi daim eylesin, çünkü gurbette çalışıp da memleketine yardımlarını gönderen insanların bizim kalbimizde ayrı bir yerleri var. Bedenleri uzakta ama kalpleri ve gönülleri kendi memleketlerinde, bu ayrı bir güzellik. Bugün yetim çocuklarımızın yüzünün gülmesine vesile olan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener’e Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç’a ve Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi iş insanı Hüseyin Türkan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

-“Gördüğüm manzara beni çok duygulandırdı”

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, “Gördüğüm manzara beni çok duygulandırdı. Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı yönetimi ve üyeleri kilometrelerce uzakta olsa bile gönüllerinin burada olması ve böyle güzel ve anlamı çok yüksek olan yardımda bulunması beni ziyadesiyle mutlu etti. Çok güzel hizmetlerde bulunuyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin. Yüreklerinize sağlık.” İfadelerini kaydetti.

 

-“Dernek ile protokol yapıp yetim çocuklarımıza katkı sağlayacağız”

 

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, “İhsan Çolak beyin başlatmış olduğu bu iyilik hareketi uzunca bir zamandan beri dikkatimizdeydi. Biz imkanlarımız dahilinde gayret etme, yardım etmeye hep çalıştık. Bazı konularda da çalışmamız gerektiğini gördük. Sağ olsun vakfımızın üyesi kıymetli iş insanımız Hüseyin Türkan aramızda ve böyle güzel bir organizasyona sebep oldu. Allah onun ecdadına rahmet eylesin. Biz Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı olarak Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bir protokol çalışması yapacağız ve bu dernekten yardım alan ilk okul ve ortaokula giden yetim çocuklarımıza aylık bir miktar harçlık yatırmayı düşünüyoruz. Allah yardım eden herkesten razı olsun, bu yetim çocuklarımızın da bahtını açık etsin. Bizim daha çok üretmemiz gerekiyor.” dedi.

 

-Pütürge ve Doğanyol’daki tüm çocuklara ulaşılacak…

 

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi ve hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan, “Öncelikle yetim çocuk ve aileler için yardım organizasyonu yapan İhsan Çolak beye çok teşekkür ediyorum. Bizler uzun yıllardan beri İstanbul’dayız ve Malatya’dan bihaberiz. Bizim dedelerimiz yıllar önce Pütürge’den İstanbul’a gitmiş, babalarımız orada çalışmış, o nedenle bizim buradan bir haberimiz olamıyor. Derneğimiz sayesinde bu çocuklarımıza ulaştık. Allah o çocuklarımızı merhametli insanlarla karşılaştırsın.” diye konuştu.

 

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi Aydın Öztürk, yardıma aracılık eden Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı yönetimine, katkı ve destek sağlayan hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan’a ve yardımın dağıtımına aracılık eden Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimine teşekkür etti.

 

Bu arada, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından Pütürgeli hayırsever iş insanı Hüseyin Türkan’ın katkı ve destekleriyle Pütürge ve Doğanyol ilçesindeki ihtiyaç sahibi tüm çocuklara da kışlık giysi yardımı bu hafta içinde ulaştırılacak. 

Bakmadan Geçme